Politie staat aan de grensovergang in Ven-Zelderheide te controleren of mensen een negatieve coronatest op zak hebben als ze naar Duitsland willen of andersom.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie staat aan de grensovergang in Ven-Zelderheide te controleren of mensen een negatieve coronatest op zak hebben als ze naar Duitsland willen of andersom. © Theo Peeters

Angst voor hoge kosten weerhoudt arbeidsmigranten van coronatest: ‘Ze proberen controles te mijden’

HETEREN/ WEHL - Onder arbeidsmigranten die in Nederland werken en in Duitsland wonen, heerst veel onduidelijkheid over de verplichte coronatest bij de grens. Uit angst voor hoge kosten laten sommige arbeidsmigranten zich helemaal niet testen. 

5 reacties

 • Pieter Zeeuw

  3 weken geleden
  Jazeker, ik weet precies wanneer iemand symptomen heeft zoals koorts, niezen, pijntjes dat is vrij simpel. Nu zie je mensen dan niezen en hoesten in zo'n mondvodje en dan het slijm zo langs de kin naar beneden druipen want dat helpt blijkbaar ook bij virusbestrijding.
 • Benno Wijskamp

  3 weken geleden
  Pieter Zeeuw hoe wil u nou weten of ze gezond zijn bent u helderziender.
 • Pieter Zeeuw

  3 weken geleden
  Goed gezonde mensen zonder symptomen gaan testen is natuurlijk klinkklare onzin.
 • Pauline Willemse

  3 weken geleden
  Iedere inwoner van Duitsland kan zich gratis laten testen. Als je een foto maakt van je inschrijvingsbewijs van de gemeente waar je woont, dan kun je deze meenemen naar de plaats waar je getest wordt en dan komt dat in orde. Althans, dat is mij gisteren verteld op de locatie waar ik mij heb laten testen.
 • theo houkes

  3 weken geleden
  Ik denk dat testen niet zo duur is dan de boete of heb ik het mis maar als ik goed ben geinformeert worden ze toch waar ze werken getest

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18

 2. Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede
  Play

  Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede

Achterhoek