Onderzoek in februari bij een van de panden in Emmerik.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoek in februari bij een van de panden in Emmerik. © Stadt Emmerich

Arbeidsmigranten wonen ‘onmenselijk’ in vervuilde en onveilige huizen: ‘300 à 400 euro huur per matras’

BORKEN - 300 à 400 euro voor een matras als slaapplaats betalen arbeidsmigranten die wonen in het Duitse Borken en werken voor Nederlandse uitzendbureaus.

13 reacties

 • Kenneth Tharmaratnam

  3 maanden geleden
  @Johan Brinkman: Vergeet alleen niet dat bijvoorbeeld bij vleesgigant Vion ze ook eigenaar zijn van het merk Groene Weg Slagerijen en dat het (vermeende) biologische vlees ook wordt verwerkt in dezelfde mega slachthuizen.
 • Johan Brinkman

  3 maanden geleden
  In Roemenië is nog ruimte genoeg voor stikstof. Veeboeren die per sé megastallen en dieren willen exploiteren kunnen daarheen verhuizen en neem dan vooral ook de mega slachthuizen mee. In Roemenië wonen nog mensen die in slachthuizen willen werken én liever bij hun gezinnen blijven, ipv hier uitgebuit te worden. Wij eten dat vlees trouwens toch steeds minder.
 • ronald van ooijen

  3 maanden geleden
  R.Derks schoonhouden ? Als je twaalf uur staat ui te benen. We hebben het hier over uitbuiting door die leuke gasten die in de voetbal Cantine rondjes staan te geven. Maakt allemaal niet uit als wij maar goedkoop ons vlees en kleding hebben. Zie oa Lubach van gisteravond
 • Kenneth Tharmaratnam

  3 maanden geleden
  @Ankie Bronckhorst: Ik kan je uit je droom halen, ook in de rundvleesindustrie kom je zulke excessen tegen. En niet enkel alleen de malafide uitzendbureaus aanpakken maar de algehele vlees industrie en markt verplichten aan te tonen dat er fatsoenlijke arbeidsomstandigheden zijn, dat het personeel fatsoenlijk gehuisvest is in een gezonde omgeving en dat dat personeel ook alleen aan het werk is wanneer ze volledig gezond zijn.
 • Chris Toorop

  3 maanden geleden
  En dan maar met opgeheven vingertje wijzen richting Qatar, terwijl je het in eigen land niet eens onder controle hebt. Komt erg hypocriet over als je daar over mensenrechten gaat praten, hoe denk je dat ze reageren? " Zijn jullie het goede voorbeeld dan? "

In samenwerking met indebuurt Doetinchem