Arjen maakt ‘Helen-bread’ volgens Noors recept

Het FamiliereceptVeel families hebben een gerecht dat niet alleen om de smaak, maar ook vanwege herinneringen bewaard blijft. Bij bioboer Arjan Wijnstra uit Vorden verschijnt al bijna 20 jaar zelfgebakken brood op de plank. “Het is lekkerder, gezonder en voedzamer dan brood uit de winkel.”

Dit ‘kan-niet-mislukken-recept’ kreeg hij van de Noorse bio-boerin, Helen Eig uit Våler, waar gelogeerd en meegegeten werd. “Ik bak het gewoon in de oven, een broodbakmachine is niks voor mij.” Bezwaar dat brood bakken enorm veel tijd kost wordt in Vorden van tafel geveegd, Arjan bakt vaak zes vloerbroden per keer en dankzij de vriezer grijpt hij vervolgens nooit mis. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek