Volledig scherm
De initiatiefnemers van beachclub Meer bij 't Hilgelo. Van naar achter: Wouter Beijers, Jimmy Beijers en Jeroen Schreurs. Foto: Theo Kock © DE GELDERLANDER

Beachclub met aquapark op 't Hilgelo in Winterswijk

videoWINTERSWIJK - Recreatieplas 't Hilgelo bij Winterswijk krijgt een beachclub en een aquapark. Als de crowdfunding een succes gaat worden.

Volledig scherm
Vlnr: Wouter Beijers, Jimmy Beijers en Jeroen Schreurs © DE GELDERLANDER

Beachclub MEER op 't Hilgelo in Winterswijk moet een hippe strandtent worden à la Bloemendaal. De initiatiefnemers, Jeroen Schreurs, Wouter en Jimmy Beijers uit Winterswijk, willen er ook een opblaasbaar aquapark voor de jeugd bij.

Een prachtig plan, vinden Thijs van der Heijden en Ruben Tank van Kapitaal Lokaal, het Achterhoekse platform voor crowdfunding. De initiators van Kapitaal Lokaal zijn enthousiast geworden van de ondernemerszin bij de drie initiatiefnemers. De vraag is of er ook een financieel draagvlak is.

,,Wouter was al langer bezig met iets in de recreatiehoek, maar er kwam geen vaart in de plannen", vertelt Jeroen Schreurs. ,,Hoe kun je het aanvliegen dat het plan haalbaar is, want het is best wel ambitieus. We willen het zo laagdrempelig mogelijk insteken en kwamen na een oproep op Facebook in contact met Ruben en Thijs van Kapitaal Lokaal. Ons gedachtegoed past bij elkaar en we hopen door ambassadeurs draagvlak te krijgen. De gemeenschap moet het plan dragen."

Ambassadeurs

Ambassadeurs zijn de deelnemers die via Kapitaal Lokaal geld in het project steken. ,,Liever 1.000 mensen die 100 euro betalen dan tien van 10.000 euro", stelt Schreurs, die binnen een week het benodigde bedrag binnen hoopt te hebben. Ook Ruben Tank acht dat haalbaar: ,,De plannen zijn de afgelopen maanden gefinetuned en een onafhankelijk adviseur heeft alle risico's afgewogen." 

Wat is het risico? Spelen in een opblaasbare speeltuin op het water nodigt bij slecht weer niet uit. Schreurs: ,,We houden vooral het eerste jaar de kosten laag en willen in en bij de beachclub MEER enkele evenementen organiseren. We gaan voorzichtig van start en willen dankzij een mix een rendabele exploitatie realiseren."

Mede daardoor is het nog onzeker of er, naast drijvende barbecueplatforms, ook al elektrische surfplanken komen. Schreurs: ,,Dat willen we het liefst dit jaar al, anders wordt het een jaar later.  We willen elk jaar verbeteren, maar moeten ergens beginnen. Je moet reëel zijn.

,,Waar we niet op bezuinigen, is het aquapark. We hadden de opblaasbare speeltoestellen ook via een internetsite kunnen aanschaffen, maar ze komen nu van de marktleider op dat gebied, uit Bocholt. Het is de duurste aanbieder op dit gebied, maar ook de beste qua veiligheid en service."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek