Volledig scherm
© Thinkstock

Bedrijventerreinen Oude IJsselstreek raken vol

VARSSEVELD - De kavels op bedrijvenpark De Hofskamp Oost in Varsseveld zijn grotendeels verkocht. Dit jaar deed de gemeente Oude IJsselstreek ruim 1,8 hectare aan bedrijfskavels van de hand.

De aantrekkende economie en de gunstige vestigingslocatie zijn volgens de gemeente de reden dat er weer gronden worden verkocht. ,,We hebben nog maar 1,5 hectare over en wat kleinere perceeltjes’’, zegt wethouder Jos Sluiter van economie. ,,Als er nu een bedrijf komt, kunnen we die niet meer faciliteren.’’

Van Raam

De tweede fase van De Hofskamp Oost beslaat 18 hectare. Een van de bedrijven die gaat verhuizen naar De Hofskamp Oost is Van Raam, fabrikant van aangepaste fietsen. Van Raam verwacht medio 2018 te kunnen starten met de bouw van een nieuw bedrijfspand. Ook 247TailorSteel kocht een kavel – van bijna 2 hectare – op het bedrijventerrein. 

Smart industry

,,Je ziet dat bedrijven elkaar opzoeken’’, merkt Sluiter. ,,Waar DocksNLD2 in de gemeente Montferland populair is onder transportbedrijven, zie je dat De Hofskamp Oost een aanzuigende werking heeft op bedrijven in de smart industry.'' Voor zover Sluiter weet staat bijvoorbeeld de biovergister van AgroGas 'aan de vooravond om ontwikkeld te worden' op De Hofskamp Oost.

Fase drie

Vorige maand stonden de gemeenteraden van Montferland, Bronckhorst, Doetinchem en Oude IJsselstreek positief tegenover een derde fase van De Hofskamp Oost. Gaat Oude IJsselstreek hier haast mee maken? ,,We zijn bezig met de voorbereidingen, maar hebben nog een lange weg te gaan’’, stelt Sluiter. ,,We moeten de provincie Gelderland nog overtuigen van deze uitbreiding van een kleine 10 hectare. We hebben in ieder geval een voorkeursrecht uitgesproken. Dat betekent dat we de tijd krijgen om plannen te ontwikkelen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek