Volledig scherm
Waarschijnlijk is het verdwenen beeld van Aornt Peppelenkamp al verplaatst naar cultuurcluster 't Brewinc, waar het Staring Instituut straks ook naartoe verhuist. foto Rick Aalbers/De Gelderlander

Beeld Aornt Peppelenkamp verhuist uit Grutstraat Doetinchem

DOETINCHEM - Het overbekende beeld van Aornt Peppelenkamp in de Grutstraat in Doetinchem is van zijn sokkel gehaald voor een verhuizing. De figuur uit de boeken van dialectschrijver Herman van Velzen is weggehaald door gemeentemedewerkers.

Het ongeveer één meter hoge beeld is eigendom van het Staring Instituut, dat verhuist naar cultuurcluster 't Brewinc in Doetinchem, dat naar planning eind 2011 wordt opgeleverd.

Het beeld verhuist mee naar het cultuurcluster op de hoek van de C. Missetstraat en IJsselkade/Spinbaan, waar het beeld een plek krijgt in de hal.

Totdat de verhuizing van het Staring Instituut daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, staat Aornt Peppelenkamp tijdelijk opgeslagen in een gebouw op de gemeentewerf.

Video met een impressie hoe het nieuwe cultuurcluster 't Brewinc in Doetinchem eruit komt te zien:

Volledig scherm
Het beeld van Aornt Peppelenkamp. foto Flip Versteegh/De Gelderlander
Volledig scherm
Het beeld van Aornt Peppelenkmap is verdwenen van zijn sokkel voor het Staring Instituut aan de Grutstraat in Doetinchem. foto Rick Aalbers/De Gelderlander
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek