Volledig scherm
De rechtbank in Zutphen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Beheerder bungalowpark failliet na harde botsing met huiseigenaren

LIEVELDE - De beheerder van bungalowpark Het Belegh van Groll bij De Schans in Lievelde, is dinsdag failliet verklaard door de rechter in Zutphen. De beheerder heeft zelf het faillissement aangevraagd. Daaraan ten grondslag ligt een langlopend juridisch conflict.

De campingbaas heeft het aan de stok met een handvol eigenaren van huisjes op het bungalowpark, zegt curator Eef Steentjes.

Het Belegh van Groll bestaat uit 55 Saksische boerderijtjes en dateert van begin jaren 90. De huisjes zijn eigendom van particulieren. Het beheer – bewaking, afvoer afval, bezorging post en ander receptiewerk – werd gedaan door de exploitant, die in het verleden een deel van de huisjes verhuurde. Het faillissement heeft geen gevolgen voor de bewoning van de huisjes, wel voor het beheer van het park.

Beslag

De beheerder is eigenaar van de receptie, de parkeerplaatsen en de tennisbaan op het bungalowpark. ,,Over het beheer en de betaling daarvan is een conflict ontstaan’’, zegt Steentjes. ,,Een handvol huiseigenaren – van wie er een meerdere huisjes bezit – is rechtszaken begonnen.’’

Dit heeft geleid tot een dwangsom voor de beheerder. De eigenaren die de zaak aanspanden hebben beslag gelegd op de receptie en andere eigendommen van de beheerder. Deze maand zou er een executieveiling zijn, maar door het faillissement is dat van de baan. 

Het bungalowpark kwam in het vorig decennium in het nieuws omdat veel van de woningen permanent werden bewoond. Volgens Steentjes gebeurt dat nu niet meer.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
  1. Stadse Fratsen: Buurjongen
    Column

    Stadse Fratsen: Buurjongen

    ,,Wordt-ie net zo goed als Ard en Keessie en gaat-ie later ook naar de Olympische Spelen?'' ,,Dat hopen we natuurlijk wel.'' De vraag wordt gesteld door een tante van mij, zittend aan onze tafel in de woonkamer. Het antwoord komt van de buurvrouw die iets verderop woont aan de weg tussen Baak en Steenderen en deze zondagmiddag ook op bezoek is. De buurvrouw staat in het gat van de deur en is op weg naar huis, maar blijft hangen nu er vragen worden gesteld over haar zoon. Ik - zo jong dat ik nog geen Olympische Spelen bewust heb meegemaakt - zit ook aan tafel en kijk van de tante naar mijn buurvrouw. Met open mond, want Ard en Keessie ken ik van de tv. De buurvrouw vertelt dat Cock, haar zoon, deze vrije zondagmiddag traint in Apeldoorn. Niet op een ijsbaan maar in een flatgebouw. Hij rent de trappen op en wandelt daarna weer kalmpjes naar beneden. Om maar net zulke schaatsspieren te krijgen als Ard en Keessie. Tien jaar later - in 1979, zo ontdekte ik deze week toen ik wat woorden combineerde op google - stap ik samen met een vriend op een zaterdagmorgen in de bus die vertrekt van een plek vlakbij het huis van Cock. De bus is gehuurd door de buurt. De chauffeur brengt ons van Steenderen naar Heerenveen waar het NK Schaatsen voor allrounders wordt gehouden. Cock rijdt rond op de onoverdekte baan van Thialf. We staan laag in een bocht en klappen hard in onze handen als hij voorbij komt. Hij eindigt na twee dagen schaatsen als zestiende. Zo goed als Ard en Keessie is onze buurjongen nooit geworden. Hij heeft de Olympische Spelen ook nimmer gehaald. Maar hij is, denk ik, wel de enige die ik ooit heb gekend die ervan heeft mogen dromen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek