Nieuwbouwwijk De Strijp in Beinum-West in aanbouw. De foto dateert van 2020.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwbouwwijk De Strijp in Beinum-West in aanbouw. De foto dateert van 2020. © dG

Beinum-West in Doesburg is fijn wonen, maar bereikbaarheid kan beter: ‘Is daar niet iets mogelijk?’

DOESBURG - Bewoners van Beinum-West in Doesburg willen een tweede ontsluiting van de wijk. Nu kunnen ze alleen via De Strijp de wijk in en uit. Verre van ideaal, vindt de wijkraad.

5 reacties

 • E.E. Irausquin

  8 maanden geleden
  Afspraken die gemaakt zijn met omwonenden hadden m.i. nooit gemaakt mogen worden. Een twijfelachtig akkoord over het niet langer tegenhouden vd bouw in ruil voor geen ontsluitingsweg voor de deur. Daarom komt nu uit nood al het verkeer over de smalle Strijp/Breedestraat met gevaarlijke situaties tot gevolg. Hoe lang hebben zulke afspraken bestaansrecht? Omstandigheden wijzigen in 10-30 jr. Behouden ten koste van veiligheid en gezondheid? Een tweede ontsluiting is nodig voor de toekomst.
 • E.E. Irausquin

  8 maanden geleden
  Metingen vielen mee, omdat in de tijd dat de metingen gedaan werden er wegafsluitingen in de omgeving waren en mensen hierdoor deels via de andere kant Beinum inkwamen..
 • Manfred Borman

  8 maanden geleden
  Lekker makkelijk Andre. Alsof de woningen voor het oprapen liggen.
 • Andre Eggerding

  8 maanden geleden
  Dat wist je toch toen je daar ging wonen?
 • Robin Mulder

  8 maanden geleden
  Uiteraard is een extra ontsluiting van Beinum naar de provinciale weg hard http://nodig.Je moet nu de hele wijk door om op de N338 te komen.En de ringweg is al zo smal en druk.Maar gemeente belang en provinciebelang ,dat duurt jaren vanwege de verstikkende burocratie en politiek geneuzel. De noodzaak is er zeker , de mogelijkheden zijn er, nu nog het begrip van de instanties. Ps. de foto is niet van 2020 maar veel recenter.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem