Bennie Jolink gaat weer optreden door medicijn van 'bijbelse proporties'

videoHUMMELO - Bennie Jolink gaat weer optreden. De voormalig Normaal-voorman die eind 2015 was gestopt met de Achterhoekse dialectband vanwege gezondheidsredenen, staat op Hemelvaartsdag 10 mei weer op het podium, bij de onthulling van het Normaal-standbeeld in zijn woonplaats Hummelo.

Dit is volgens Jolink zelf te danken aan een medicijn met een 'genezingskracht van bijbelse proporties'. Dit middel werkt zo goed tegen de longklachten waar Jolink al zijn hele leven last van heeft, dat de inmiddels 71 jaar oude rocker zich goed genoeg voelt weer op het podium te klimmen.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Bennie Jolink tijdens het laatste optreden van Normaal op 19 december 2015 in het GelreDome in Arnhem.

Bijzonder optreden

Bij de onthulling van het Normaal-standbeeld gaat het bovendien om een zeer bijzonder optreden, want dat is samen met Ferdi Jolij en Willem Terhorst. Daarmee staan de drie nog levende Normaal-leden van het eerste uur weer samen op de planken voor een uniek optreden. Er worden in elk geval nummers gespeeld van het album waar Jolink mee bezig is, of er ook Normaal-klassiekers klinken is nog onbekend.

Quote

Dit is natuurlijk fantas­tisch, geweldig mooi.

Henk Kelder, voorzitter Anhangerschap

Het optreden is zonder drummer: Jan Manschot was de eerste drummer van Normaal, maar hij overleed begin 2014. Er is voor gekozen geen vervangende drummer te regelen, maar het met zijn drieën te doen.

Voorzitter Henk Kelder van het Anhangerschap, de officiële fanclub van Normaal, is enorm enthousiast over deze Normaal-reünie. ,,Wat is er nou mooier dan de drie nog levende Normaal-leden die weer samen spelen? Dit is natuurlijk fantastisch, geweldig mooi. Ja, ik ben hier zeer verheugd over’’, zegt Kelder.

Vaker het podium op

Volledig scherm
Kunstenares Lia Krol, Bennie Jolink, Ferdi Joly en Caroline van 't Hoff (vlnr). De laatste hielp Krol met het maken van het beeld, dat 10 mei wordt onthuld. © William Hoogteyling

Jolink kondigt aan dat het niet bij dit optreden blijft, de Hummeloër zal in de komende tijd 'incidenteel een keer het podium op klimmen'. Hij zegt er trouwens meteen bij dat het van een toer niet meer gaat komen.

De onthulling van het Normaal-standbeeld in Hummelo, dat in Erichem wordt gemaakt, is op Hemelvaartsdag donderdag 10 mei om 13.30 uur. Behalve van Jolink en consorten zijn er optredens van de Anhangerschapband, The Marshalls en De Kisjeskearls. Het programma duurt tot 20.00 uur, de entree is gratis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek