Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © JOHAN WOUTERS

'Beruchte groep' slaat meisje (18) gebroken neus op kermis

DOETINCHEM/ TERBORG - Een groep van twaalf jongeren heeft vorige week zaterdag op de kermis in Dichteren een 18-jarig meisje uit Terborg zwaar mishandeld. Zij brak haar neus door een klap in haar gezicht.

,,Hevig bloedend ging zij naar het ziekenhuis, waar bleek dat haar neus gebroken was. Het meisje moest zelfs geopereerd worden’’, zegt de Doetinchemse wijkagent Frans Geerdink. ,,Dubbel ongelukkig, omdat haar examens eraan komen.’’

Mikpunt

Quote

De groep is duidelijk ruzie aan het uitlokken geweest.

Wijkagent Frans Geerdink

De kermis aan de Auroraweg was die zaterdagavond rond 23.15 uur afgelopen, toen het meisje met drie vrienden onderweg naar de fiets werd aangevallen door de ruziezoekers. De groep jongeren, tussen de 17 en 20 jaar en volgens Geerdink met een 'Zuid-Europees uiterlijk', was daarvoor bij de botsauto's al vervelend. ,,Twee vrienden van het meisje waren constant het mikpunt van acht jongens uit die groep in vier karretjes. Na afloop werden de drie jongens met wie het meisje was, onderuit getrapt en geslagen. Toen zij daarvan wat zei, werd zij in haar gezicht geslagen’’, vertelt Geerdink.

Dit gebeurde allemaal zonder directe aanleiding. ,,De groep is duidelijk ruzie aan het uitlokken geweest.’’

Bekend en berucht

De ruziezoekers reden daarna met twee auto's richting de Europaweg, hun verdere vluchtroute is onbekend. Geerdink vraagt mensen die meer weten zich te melden, maar hij beseft dat er angst is, omdat deze groep gewelddadige jongeren in Doetinchem bekend en berucht zijn. ,,Misschien dat mensen daarom niets durven zeggen, maar ik wil benadrukken dat je ook anoniem kunt getuigen. Doe dat, zodat we kunnen optreden.’’

Meld Misdaad Anoniem is te bereiken op 0800-7000. Mensen kunnen ook gewoon de politie bellen via 0900-8844.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek