Volledig scherm
PREMIUM
Bennie Jansen in zijn winkel. © Jan van den Brink

Bij 'Malle Pietje' kan ruilen nog zonder bon, maar het einde is na 100 jaar in zicht

HENGELO - Zijn pand is verkocht, maar het Hengelose totaalwarenhuis van Bennie Jansen (68) blijft nog een tijdje open. Volgend jaar sluit de dan honderd jaar oude familiezaak de deuren.

Soepkoppen. Campingspullen. Huishoudtrappen. Snijplanken. Kachelonderdelen. Lampen. Droogmolens. Aardewerk. Weckflessen. Koelboxen (in de actie!). Steelpannen. Messen. Tafelzeilen. Zaklampen. ,,En dit zijn ouderwetse wollen dweilen”, zegt Bennie Jansen. ,,Die kun je bijna nergens meer kopen. Ik heb ze.”

'Malle Pietje' heeft alles

Jansen ‘de Smid’ in het centrum van Hengelo, in de volksmond beter bekend als 'Malle Pietje', is zo’n winkel waar je nagenoeg álles kunt krijgen. En ligt het niet in de winkel van de inmiddels 68-jarige eigenaar, dan vast wel ergens in de houten stellingen van zijn nog altijd goed gevulde kelder onder de winkel.

Nog wel, want de zaak houdt volgend jaar op te bestaan. De Hengelose ondernemer Peter Harmsen heeft het pand aan de Bleekstraat gekocht. Hij wil het flink opknappen. Het plan is om beneden de winkelruimte te behouden en op de bovenverdieping zorgappartementen in te richten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek