Volledig scherm
Tot op heden heeft de perenprachtkever 567 meidoornbomen de kop gekost. © FOTO HISSINK

Bijna helft aantal meidoorns gekapt in miljoenendebacle Het Witte Lint

ZUTPHEN - Van de 1177 meidoornbomen die deel uit maken van landschapskunstwerk Het Witte Lint tussen Zutphen en Eefde staan er nog 610 overeind. Afgelopen week zijn 567 door de perenprachtkever aangetaste bomen verwijderd. 

De resterende meidoorns zijn door medewerkers van hoveniersbedrijf Vaarkamp behandeld met een knoflookextract. ,,We hopen daarmee dat de bomen niet worden aangetast door de kever, maar dit heeft tijd nodig. De natuur moet bomen ook een beetje helpen weer vitaal te zijn. Rond 10 juli kunnen we daar iets meer over zeggen, dan is er weer een inspectie op vitaliteit'', zegt provinciewoordvoerder Petra Borsboom.

Reserve-meidoorns

Afgelopen dinsdag heeft de provincie de circa 100 voor Het Witte Lint schuin opgekweekte reserve-meidoorns geïnspecteerd bij Boomkwekerij Udenhout. Borsboom: ,,Deze bomen zien er vitaal en gezond uit. Mooi vol en groen in het blad en er is geen spoor van de perenprachtkever te zien.''  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek