Volledig scherm
MidRanger and designer Erik Veurman van Nedap © pr

Bijzondere ontwerpprijs voor Nedap

videoGROENLO Een ontwerp van Nedap Library Solutions, dat producten voor bibliotheken ontwikkelt, heeft een bijzondere ontwerpprijs gewonnen.

Het gaat om de ‘MidRanger’, een apparaatje dat de marktgroep van Nedap vorig jaar introduceerde en waarmee een complete stapel boeken in één keer gescand en uitgeleend of ingenomen worden.

De MidRanger heeft een Red Dot Design Award in de wacht gesleept, een prestigieuze internationale onderscheiding op het gebied van industrieel ontwerp. Met het apparaat kunnen RFID-labels van bibliotheekboeken en andere media eenvoudig en op afstand worden gescand. De award en het juryrapport worden op 3 juli uitgereikt op het Red Dot Gala in het Duitse Essen.

Erik Veurman, hoofd Industrieel Ontwerp van Nedap Library Solutions: ,,Ons team had de ambitie om een eenvoudig, robuust en beeldschoon product te ontwikkelen. Het is echt een eyecatcher geworden, waarbij functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan.” De MidRanger kan geïntegreerd worden in een tafel of toonbank.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek