Volledig scherm
Een man blaast tijdens een eerdere actie van het campagneteam Rijden Zonder Invloed in Nijmegen. © PR

Bob-sleutelhanger verdienen met vrijwillig blazen bij De Radstake

HEELWEG - Bezoekers van discotheek De Radstake langs de N18 in Heelweg, kunnen zaterdag een Bob-sleutelhanger verdienen als zij compleet nuchter achter het stuur zitten.

Volledig scherm
Een Bob-sleutelhanger. © ANP

Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed staat die avond en nacht bij de discotheek om bestuurders te laten blazen en testen op alcohol-, drugs- en/of medicijngebruik. Dit gebeurt op vrijwillige basis en deelnemers hoeven niet bang te zijn dat ze een boete krijgen; de politie is er namelijk niet bij betrokken. De actie is bedoeld om bestuurders bewust te maken van de gevaren als zij onder invloed gaan autorijden.

'Uurtje wachten'
Als iemand te veel gedronken heeft of drugs of medicijnen heeft gebruikt, wordt hen een alternatieve vervoersmogelijkheid geboden. ,,Dit kan zijn dat we adviseren een uurtje te wachten, iets te eten of iemand anders uit de groep te laten rijden’’, zegt een woordvoerder van het campagneteam.

Het campagneteam is zaterdagavond en -nacht van 
van 22.00 tot 03.00 uur aanwezig bij De Radstake.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek