Volledig scherm
© Wikimedia

'Bocholt verliest aan populariteit als winkelstad'

BOCHOLT - Door het wegvallen van warenhuis Hertie, modewinkel SinnLeffers en de supermarkt Rewe uit winkelcentrum Arkaden is de Duitse plaats Bocholt steeds minder populair als winkelstad.

Dat zegt Stadtmarketing-Chef Ludger Dieckhues in een reactie op de nieuwste berekeningen van GfK; het grootste Duitse marktonderzoeksinstituut. Die heeft bepaald dat de populariteit van Bocholt als winkelstad in 2015 flink gekelderd is.

Inmiddels is de populariteit van de stad vergelijkbaar met die van Borken, een plaats die de helft zo groot is, meldt de Bocholter-Borkener Volksblatt (BBV).

2001
GfK maakt de berekening ieder jaar. In een overzicht is te zien dat Bocholt al jaren een neergang kent. Het hoogtepunt van de stad lag in 2001. Destijds behoorde Bocholt tot de top van de winkelsteden. Die eer was onder meer te danken aan het toen net geopende winkelcentrum Arkaden.

Maatregelen
Toch is er sinds die tijd weinig veranderd in de Duitse plaats. Omliggende plaatsen hebben zich wel doorontwikkeld, waardoor Coesfeld en Kleef inmiddels boven Bocholt staan. Kleef is momenteel zelfs aantrekkelijker dan Bocholt in 2001.

In het BBV laat Dieckhes weten binnenkort met een maatregelenpakket te presenteren. Volgens hem is er snelheid geboden, want de omliggende plaatsen ontwikkeling zich ook verder.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek