De gewraakte plaatjes uit de strip in de Donald Duck waar boeren woest om zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De gewraakte plaatjes uit de strip in de Donald Duck waar boeren woest om zijn. © Dierenbescherming/ Donald Duck

Boeren woest om Donald Duck

LOCHEM/ HOOFDDORP - Nederlandse boeren zijn woest over een strip in een speciale editie van Donald Duck die deze week bij het weekblad zit. In de gewraakte strip gaat de Disney-eend als dierenagent op inspectie op het platteland. Want, zo denkt de eend: ‘Daar zijn vast wel een paar boeren die veel te veel dieren in veel te kleine stallen stoppen!’.

43 reacties

 • T1plotseling

  1 jaar geleden
  Zie het verschil: Nertsenfabrieken hoefden dus toch niet direct dicht, ook slagerijen niet, maar de overheid kan nu lekker op horeca jagen?
 • T1plotseling

  1 jaar geleden
  Haha! Vrijwel geen enkele lucht(wasser) deugt. Een enorme hoeveelheid bedrijfsafval: drek, die men nog mest durft te noemen, is spoorloos. Eerder heette dat drijfmest: er wordt weer iets verdoezeld! Commissie Biesheuvel: stank wordt ineens geur genoemd; dus het woordenboek liegt, waar in staat: "geur = aangename reuk"? Ik houd op, want ik kan zo nog uren verder gaan. Gezond boerenverstand  is veranderd in boerenbedrog!! En de ECHTE boer wordt kapot gemaakt, en verliest de goede reputatie van eens, door de vee-industrie!
 • Kaatje

  1 jaar geleden
  Valt me op dat veel mensen in een corona depressie zitten waardoor ze een kort lontje hebben....dat mogen we onze kinderen niet aan doen.
 • Ben1

  1 jaar geleden
  2e corona golf op komst, jongeren die met messen zo groot als ski's over straat gaan, totaal uit de hand lopende discriminatie, oplopende werkloosheid, etc... En de boeren maken zich druk om een verhaaltje in de Donald Duck. Get a life!
 • Mattie

  1 jaar geleden
  Wat heeft dat er mee te maken, het is gewoon hun speelgoed.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek