Volledig scherm
Wethouder Ingrid Lambregts heit met een aantal betrokkenen de eerste paal van het Havenkwartier de grond in. © Menno Pols/DG

Bouw Havenkwartier met een knal gestart

DOETINCHEM - Wethouder Ingrid Lambregts van Doetinchem heeft donderdag aan het eind van de middag de bouw van het Havenkwartier in Doetinchem officieel gestart. 

Ze deed dat door samen met een aantal betrokkenen de symbolische eerste paal de grond in te heien. Bij de laatste klap werd een kleine springlading op de heipaal aangebracht, hetgeen een flinke knal veroorzaakte.

Het Havenkwartier wordt op woongebied een van de pronkstukken van de Doetinchemse binnenstad. De buurt komt tussen de Oude IJssel en de C. Missetstraat, op de plek van de voormalige Action en brandweerkazerne. Er komen 73 woningen, allemaal vrije sector, verdeeld in 21 huur- en 52 koophuizen. Door de wijk komt een nevengeul van de Oude IJssel, waardoor een deel van de woningen op een eiland komt te liggen. 

Grif verkocht

De 21 appartementen in het Handelsgebouw, het eerste gebouw dat in de verkoop is gegaan, werden grif verkocht. Binnenkort gaan de 21 huurappartementen van het Pakhuis in de verhuur. ,,Er hebben zich al 350 mensen voor gemeld’’, aldus Bart Kienhuis van projectontwikkelaar TRB Vastgoed. 

Nadat de paal de grond in was geheid, werd het feestje afgesloten met een daverend vuurwerk. 

Volledig scherm
Het vuurwerk na afloop. © Menno Pols/DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek