De Achterhoekse vlag bij Wehl.
Volledig scherm
PREMIUM
De Achterhoekse vlag bij Wehl. © Jan Ruland van den Brink

Bouwen, bouwen, bouwen in de Achterhoek of kijken of trek uit Randstad doorzet?

DOETINCHEM/WINTERSWIJK - De Achterhoek staat voor een dilemma. Moet er nu onmiddellijk ongebreideld worden gebouwd om het tekort aan woningen terug te dringen? Of is het verstandig voorzichtiger te zijn en te kijken of de trek vanuit de Randstad naar deze regio doorzet?

6 reacties

 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  Beste Jan Nuvens, als je de hoofdprijs voor jouw woning wil, kom je vanzelf uit bij iemand uit de Randstad. Het effect is dat juist dit alle huizenprijzen hier verder opdrijft en zo de Achterhoekse jongeren buitenspel zet. En als jij je volgende woning koopt, betaal je daar ook de hoofdprijs voor, je schiet er per saldo niet veel mee op. Beperkingen kunnen de prijsopdrijving stoppen en onze jeugd verder helpen.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  eigen bewoners eerst. bouw dus voor de jongeren en ouderen. wij willen toch dat streekgenoten hier hun werk kunnen uitvoeren. zorg er dan voor, dat er goede woningen voorhanden zijn.
 • Jan Nuvens

  2 maanden geleden
  Beste Pim Willemsen, als ik mijn woning ga verkopen wil ik daar simpelweg het meeste geld voor. Ga jij het verschil bijleggen? Als je alleen eerst lokaal mag verkopen drukt dat de prijs en ik zou ook nog eens 4 maanden extra moeten wachten. Klinkt mooi maar is volkomen onrealistisch.
 • OE Veldkamp

  2 maanden geleden
  precies wat Martijn zegt, zorg eerst maar dat de jeugd hier blijft, dat voorkomt ook nog eens vergrijzing.. win-win zou ik zeggen
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  Geef de jeugd hier een kans met premiekoopwoningen die uitsluitend bestemd zijn voor jongeren uit de regio. En woningen die te koop staan moeten eerst worden aangeboden binnen de eigen gemeente, worden ze niet verkocht binnen vier maanden, dan worden ze landelijk aangeboden.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Grote politiecontrole rond fruithandel Hedel na nieuwe schietincidenten
  Play

  Grote politiecon­tro­le rond fruithan­del Hedel na nieuwe schietinci­den­ten

 2. Klopjacht op inbreker in Arnhem, verdachte verstopt zich in aanhanger
  Play

  Klopjacht op inbreker in Arnhem, verdachte verstopt zich in aanhanger

Achterhoek