De uuthuuskes zoals ze komen te staan aan het Dilleveld.
Volledig scherm
PREMIUM
De uuthuuskes zoals ze komen te staan aan het Dilleveld. © Site Woondiensten

Bouwen in de Achterhoek ingewikkelde materie: want krimpen we straks niet weer?

ULFT/DOETINCHEM - Voor wie moet worden gebouwd in een Achterhoek die nu groeit maar die misschien straks ook weer krimpt? Het maakt bouwen in de regio een ingewikkelde materie.

6 reacties

 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  @Paul Jansen, de Meilandjes hebben het ook gedaan maar zijn weer terug naar het westen. Dit omdat de gemeente dwars lag. Nu hebben ze spijt... de dure woning wat ze in het westen hebben gekocht is een fiasco. Veel trappen en kleine kamertjes met weinig licht inval. Als je ouder wordt en je moet telkens 15 trappen op, dat is geen lolletje.
 • Paul Jansen

  1 jaar geleden
  Als de infrastructuur beter wordt, dus de doortrekking van de A15 eindelijk een (tolvrij!!!) feit wordt en het dubbelspoor Achterhoek Arnhem er eindelijk komt dan verhuizen steeds meer Nederlanders naar het Oosten. Ook al doordat het westen steeds meer last krijgt van stijgende zeespiegel en inklinkende poldergronden. We moeten gaan voor groei, niet voor krimp.
 • Ruud Eskes

  1 jaar geleden
  Beste heer Zomers. Hopelijk maak je een grapje.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Een bevolkingskrimp valt niet te verwachten. We zien jaarlijks een toestroom van ongeveer 100.000 migranten (vluchtelingen) vanuit Afrika en moslimlanden naar Nederland. Mocht er in de Achterhoek sprake zijn van een daling - dan is dit eenvoudig op te lossen door mensen die nu in een AZC op een woning zitten te wachten in de Achterhoek te huisvesten.
 • D. Bakker

  1 jaar geleden
  als de voorzieningen steeds verder achter uit gaan krijg je vanzelf weer krimp en dan maakt het aantal vacatures niet uit.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem