Bram filmt ongeluk op A12: Eén seconde later en ik was geraakt

ZEVENAAR/ VEENENDAAL - Bram van der Boon uit Veenendaal heeft vrijdagmorgen met zijn dashcam de klapband van de vrachtwagen gefilmd, die leidde tot het zware ongeval op de A12 bij Zevenaar. ,,Ik ben me de blubber geschrokken’’, zegt de Veenendaler.

Volledig scherm
De dashcam van Bram van der Boon filmde de klapband van een vrachtwagen op de A12 bij Zevenaar, die leidde tot een ernstig ongeval. © Bram van der Boon

Hij reed kort voor 11.40 uur over de A12 richting Arnhem. Hem tegemoet komen een vrachtwagen en een busje dat het voertuig inhaalt. Vervolgens is te zien hoe de linkervoorband van de vrachtwagen klapt. De wolk die dat veroorzaakt, ontneemt de bestuurder van het busje het zicht.

,,Ik hoorde eerst een klap voor mij en direct daarna een klap achter mij’’, beschrijft Van der Boon het moment. ,,In mijn achteruitkijkspiegel zag ik het busje over de vangrail vliegen. Als ik daar één seconde later had gereden, was ik vol geraakt...’’, beseft de Veenendaler.

Op de kop

Het busje klapte over de vangrail en belandde aan de andere kant van de snelweg op de kop. De vrachtwagen kwam als gevolg van de klapband in de vangrail tot stilstand. Meerdere mensen zijn gewond geraakt. Nog onduidelijk is hoe zij er aan toe zijn.

De weg is lange tijd in beide richtingen dicht geweest en werd na het nodige opruimwerk rond 17.15 uur volledig vrijgegeven.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek