Volledig scherm
De meerkoet zat met zijn poten vast in visdraad en kon niet meer van zijn plek komen. © Stichting Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk

Brandweer redt uitgeputte meerkoet in Meddo

MEDDO - De brandweer heeft donderdagavond een meerkoet gered die in nood was geraakt op 't Hilgelo-meer in Meddo. Een toevallige voorbijganger zag dat het diertje niet van zijn plek kwam en belde de dierenambulance. Die riep op haar beurt de hulp van de brandweer in omdat het momenteel te donker en koud is om zelf met een bootje het water op te gaan.

„Gelukkig is de brandweer vrijwel altijd bereid te helpen”, vertelt een medewerker van de dierenambulance. Een oppervlakteredder van de brandweer heeft de vogel naar de kant gehaald.

Ruim je rommel op
De vogel bleek met zijn poten vast te zitten in visdraad en kon niet voor- of achteruit. „Dat gebeurt helaas erg vaak”, aldus de medewerkster. „'t Hilgelo staat er bij ons bekend om dat vissers er vaak hun afval achterlaten. Hierdoor moeten we geregeld naar de recreatieplas toe. Daarom hebben we op Facebook ook geschreven dat vissers hun rommel moeten opruimen. Een extra nadeel daarbij is dat wij sinds kort geen in- en uitrij kaart meer krijgen van de eigenaar. Ieder dier dat wij redden kost ons dus geld.”

De meerkoet was uitgeput maar verder niet gewond. „We hebben het dier meegenomen en elders uitgezet”, vertelt de medewerkster.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek