De Slingeplas bij Bredevoort (rechts), de politieplas (links) en recreatiecentrum De Twee Bruggen (linksboven). foto Leisurelands
Volledig scherm
PREMIUM
De Slingeplas bij Bredevoort (rechts), de politieplas (links) en recreatiecentrum De Twee Bruggen (linksboven). foto Leisurelands

Bredevoort verzet zich tegen nieuwe Slingeplas, maar over alternatief valt te praten

BREDEVOORT - Het plan voor de vernieuwing van de Slingeplas moet van tafel. Inwoners van het  vestingstadje willen echter wel met de gemeente en Leisurelands praten over een alternatief. Een bezwaar tegen vernieuwing van de recreatieplas is ondertekend door 453 inwoners.

,,Een klein deel daarvan komt uit Aalten, het overgrote deel is van mensen uit Bredevoort", vertelt Geert Scholten. De Bredevoorter is betrokken bij het verzet tegen een nieuw bestemmingsplan voor de recreatieplas aan de oostkant van Bredevoort. Eigenaar Leisurelands krijgt volgens dat plan ruimte voor onder meer 50 recreatiewoningen en het gebruik als evenemententerrein.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek