Volledig scherm
Gierende banden op tweede paasdag in Meddo. © Sportclub Meddo

Brullende motoren bij autocrosswedstrijd in Meddo

EropuitMEDDO - Een heerlijk paasontbijt op maandagochtend? Welnee. In Meddo staat de tweede paasdag in het teken van gierende banden, brullende motoren en een hoop modder op de Autocross in Meddo. Speciaal programma-onderdeel: een wedstrijd met motorcrossers.

,,Je kunt maandag natuurlijk de tv aanzetten, maar wie naar Meddo komt, heeft garantie op veel spektakel’’, zegt Marcel te Lindert van Sportclub Meddo. ,,Bezoekers worden getrakteerd op 25 races, met veel modder, spectaculaire inhaalacties en vertier. Een heerlijke dag voor jong en oud.’’

Races

Van acht verschillende klassen verschijnen de coureurs aan de start op het terrein van SV Meddo. De coureurs komen in drie manches (delen van de race) allemaal aan bod. In die manches behalen zij punten. Op basis van die punten, worden de startposities voor de finales bepaald. De finales vinden plaats aan het einde van de dag.

Er zullen verschillende klassen verschijnen aan de start: van de regio- en standaardklasse, tot de sprintersklassen. Dit is de hoogste klasse. Jongeren worden niet uitgesloten, er is ook een speciale juniorenklasse voor coureurs van 14 tot en met 19 jaar.

Motorcross

Hoewel de naam van het evenement anders doet vermoeden, start om 09.00 uur een wedstrijd met motorcrossers. ,,Onze speciale gasten zijn afkomstig van Motoren Autoclub Lichtenvoorde. Zij trappen de dag af met een wedstrijd uit hun off-the-road competitie. En ook tussen de autocross-wedstrijden door zullen ze een aantal keer het parcours op gaan voor de competitie.’’

Slecht weer

De voorgaande twee jaar ging de race niet door vanwege de slechte weersomstandigheden en werd het evenement verplaatst naar mei. ,,We hebben geen invloed op het weer, maar we hebben een redelijk lange droge periode gehad. Daardoor ligt het terrein er goed bij. Het ziet er vooralsnog goed uit.’’

Organisatie

Zoals ieder jaar, is de organisatie in handen van Sportclub Meddo en Auto Cross Club Laren (ACCLa). De aanvang is om 09:00 uur. De Autocross Meddo vindt plaats aan de Oostendorperdiek in Meddo op het terrein van de familie Teselink, dichtbij de doorgaande weg van Winterswijk naar Eibergen.

De entree bedraagt 10 euro voor personen ouder dan 16. Kinderen tussen 8 en 16 jaar betalen de helft. Kinderen onder de 8 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een volwassene.

  1. Leerlingen bouwen duurzame miniatuur-huisjes voor nieuwe opleiding in Ulft

    Leerlingen bouwen duurzame mi­ni­a­tuur-huis­jes voor nieuwe opleiding in Ulft

    ULFT - Maak een duurzame woning, zonder dakpannen, zonder bakstenen, en ook nog eens niet groter dan 36 vierkante meter. Dat was de opdracht voor de bijna 60 leerlingen van de nieuwe opleiding Smart Building van het Graafschap College in Doetinchem. Het eindresultaat van 27 van hen is te zien in de hal van de DRU Cultuurfabriek in Ulft - 27 schaalmodellen van een tiny house, een minihuisje dat ook nog eens duurzaam is.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek