Volledig scherm
Een kaart op de site cbbw.nl toont dat er nu alleen glasvezel is aangelegd in Winterswijk zelf, het lichtblauwe gebied in het midden. © screenshot

Buitengebied Winterswijk vanaf oktober 'op glas'

WINTERSWIJK - De aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Winterswijk begint in oktober. De Coöperatie Breedband Buitengebied Winterswijk (CBBW) heeft nog niet de vereiste 66 procent aanmeldingen binnen.

De plannen worden aangepast, zodat met 50 procent aanmeldingen ook kan worden begonnen.

Financieel risico
De gemeente Winterswijk verruimt het opvangnet voor de coöperatie. Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor om een deel van het financieel risico over te nemen, waardoor de aanleg kan beginnen. Volgens wethouder Gert Jan te Gronde is dat risico beperkt, omdat het aantal aansluitingen waarschijnlijk toeneemt nu de aanleg definitief doorgaat.

Brinkheurne
De aanleg begint in de buurtschap Brinkheurne, omdat daar 67 procent van de huiseigenaren en bedrijven zich voor deelname heeft aangemeld. In de buurtschap Kotten was die met 43 procent het laagst.

Meddo
Het glasvezelnetwerk wordt niet aangelegd in de kern van Meddo, op de parken met recreatiewoningen en een deel van het industrieterrein. Daar was de animo voor glasvezel nog lager. Door deze gebieden nu uit te sluiten daalt de investering voor aanleg van het netwerk en wordt de aanleg alsnog mogelijk.

Het Winterswijkse glasvezelnetwerk wordt gesteund met een goedkope lening van de provincie Gelderland.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek