Volledig scherm
Niels Joosten, burgemeester van Doetinchem. © Jan van den Brink

Burgemeester Doetinchem tijdelijk vervangen om privé-redenen

DOETINCHEM - Burgemeester Niels Joosten van Doetinchem is op eigen verzoek tijdelijk van zijn functie ontheven. Oorzaak is een combinatie van privé- en financiële problemen.

Doetinchem krijgt snel een waarnemend burgemeester. Zolang die nog niet benoemd is, neemt wethouder Peter Drenth de taken van Joosten als burgemeester waar.

Time-out
Joosten woont met zijn gezin in Doetinchem. Hij is verwikkeld in een echtscheiding. Zijn vrouw woont inmiddels elders in Doetinchem. Daarnaast heeft hij nog een woning in Brummen, zijn vorige standplaats als burgemeester. Op 1 september vervalt de vergoeding voor dubbele woonlasten voor een burgemeester die moet verhuizen.

Lasten
"De financiële lasten van die 3 woningen drukken dan zwaar op hem. De combinatie van zijn privé- en financiële problemen maken dat hij nu niet kan functioneren als burgemeester", laat commissaris van de Koning Clemens Cornielje weten. "Daarom heeft hij mij om een time-out gevraagd."

Joosten heeft woensdagavond de fractievoorzitters van de Doetinchemse gemeenteraad ingelicht over zijn terugtreden.

  1. Leerlingen bouwen duurzame miniatuur-huisjes voor nieuwe opleiding in Ulft

    Leerlingen bouwen duurzame mi­ni­a­tuur-huis­jes voor nieuwe opleiding in Ulft

    ULFT - Maak een duurzame woning, zonder dakpannen, zonder bakstenen, en ook nog eens niet groter dan 36 vierkante meter. Dat was de opdracht voor de bijna 60 leerlingen van de nieuwe opleiding Smart Building van het Graafschap College in Doetinchem. Het eindresultaat van 27 van hen is te zien in de hal van de DRU Cultuurfabriek in Ulft - 27 schaalmodellen van een tiny house, een minihuisje dat ook nog eens duurzaam is.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek