Volledig scherm
De boerderij aan de Polweg in Wichmond. © Google Streetview

Buurt koopt boerderij zodat megastal miljonair niet doorgaat

WICHMOND - De geplande megastal van Kees Koolen aan de Polweg in Wichmond gaat niet door. Omwonenden gaan de boerderij kopen waarin de Vordense miljonair 388 runderen wilde gaan houden.

Daarover is donderdag een overeenkomst gesloten tussen het bedrijf van Koolen, Dutch Dairy Genetics, en de omwonenden. Gesprekken daarover liepen sinds afgelopen zomer, onder leiding van oud-burgemeester Helmi Huijbregts.

Wat de precieze prijs wordt die de buurt gaat betalen voor het complex, is nog niet duidelijk: de gemeente Bronckhorst meldt dat de komende maanden nodig zijn voor verdere uitwerking van het plan met de boerderij. Taxatie van de gebouwen en grond is daar onderdeel van.

De boerderij moet een woonbestemming krijgen, wat betekent dat daar in de toekomst geen agrarische bedrijfsactiviteiten meer mogelijk zijn.

Of Koolen zijn plan voor een dergelijke megastal elders voortzet, is nog niet duidelijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek