Als er niets verandert, dan liggen er straks zes grote zonnevelden rond de drie naast elkaar gelegen buurschappen.
Volledig scherm
PREMIUM
Als er niets verandert, dan liggen er straks zes grote zonnevelden rond de drie naast elkaar gelegen buurschappen. © ANP

Buurtschappen presenteren alternatief zonneparken-plan: ‘Dit kan een blauwdruk voor heel Nederland zijn’

ZWOLLE - Om te voorkomen dat Zwolle, Hupsel en Holterhoek verscheurd worden door een flink aantal grote zonneweides, hebben de buurtschappen zelf een alternatief plan gemaakt.

3 reacties

 • Henk Jansen

  3 maanden geleden
  Inderdaad heet de raad van State aangegeven dat de milieutoets Zeer noodzakelijk is. dus schade aan natuur, landschap, bodem en vervuiling door metaal, glas en andere troep kan gewoon niet meer. Einde van de troep in het landschap….. en vergeet ook niet de CO2 toets!
 • Johan Jansen

  3 maanden geleden
  stop nog maar even voordat je het e.e.a. gaat regelen. als je het nieuws al hebt gelezen heeft de raad van state beslist, dat de overheid heeft geblunderd bij de milieubeoordeling van de normstellingen bij het plaatsen van molens. wat voor addertje zit er onder het gras bij het aanleggen van zie zonnewoestijnen.
 • Mattie Veld

  3 maanden geleden
  Je moet dus het werk van de gemeente doen. Ik ben bang dat veel van die bestuurders zich "gepasseerd" gaan voelen want volgens mij hebben die een hoge eigendunk.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek