Volledig scherm
Bewoonster Nicky Garbers werd door een buurvrouw gewekt en met haar vier zoontjes uit haar flat in Doetinchem gehaald waar brand uit was gebroken. © DG

Buurvrouw wekte Nicky en vier zoontjes in brandende flat door op ramen te bonken

DOETINCHEM - Bewoners van de flat aan de Caenstraat in Doetinchem waar vannacht brand uitbrak, zijn gealarmeerd door een buurvrouw. De bewoonster van de naastgelegen flat zag de brand, belde 112 en rende het brandende pand in om slapende bewoners te wekken.

Dat kon omdat de flat toegankelijk was vanwege een lopende renovatie. Normaliter zou het gebouw met zes verdiepingen voor buitenstaanders zijn afgesloten.

De politie kwam al snel na de eerste melding kort voor 02.00 uur en zette megafoons in om de bewoners te wekken. 

Zoontjes op de arm

Bewoonster Nicky Garbers werd met haar vier zoontjes door de buurvrouw gewekt. ,,De vrouw nam volgens haar een van de jongens van 1,5 jaar, 5, 6 en 9 op de arm’’, vertelt ze. ,,Een andere buurvrouw deed hetzelfde waarna we samen de flat konden verlaten. Later ben ik nog met de politie teruggegaan om onze twee honden op te halen.’’

Volledig scherm
Het dak van de flat in Doetinchem na de brand. © DG

De jongens zijn helemaal van slag van het incident, laat ze weten. Haar woning, net gerenoveerd, is onbewoonbaar door brand- en waterschade.

Henri-George 
Moïze de Chateleux, die tegenover het pand woont, was ooggetuige van de brand: ,,We zagen eerst een rode gloed bovenin het gebouw’’, vertelt hij. ,,Toen sloegen al snel de vlammen er bovenuit.’’

Volgens 
Moïze de Chateleux was de brandweer na de eerste melding zeer snel ter plaatse. 

Volledig scherm
De brandweer in actie aan de Caenstraat in Doetinchem vannacht. © GinoPress
}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Hekken bij 't Hilgelo toch weer open

    Hekken bij 't Hilgelo toch weer open

    WINTERSWIJK - De hekken rond ‘t Hilgelo zijn weer open en blijven dat zeker een jaar. Dit heeft terreineigenaar Leisurelands besloten na een evalutie dit najaar. Camping Ten Hagen is blij met de maatregel. Zij kregen veel klachten van campinggasten die door de afsluiting er niet door konden met hun invalidewagen of kinderwagen. ,,Bovendien is het erg ongastvrij om een terrein dat voor iedereen toegankelijk is dicht te doen,” aldus de campingeigenaresse Ten Hagen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek