Carbidschieten op honderden plekken in Achterhoek, ondanks lockdown: ‘Mensen willen toch graag knallen’

HALLE / WESTENDORP - Ondanks de lockdown wordt dit jaar op oudjaarsdag in de Achterhoek weer op honderden plekken met carbid geknald. Dit blijkt uit de aanmeldingen bij Achterhoekse gemeenten.

11 reacties

 • D. Bakker

  5 maanden geleden
  @ Willem Landevoort Je hebt er duidelijk geen verstand van. Dat was een veel grotere versie dan de 40 liter die hier mag worden gebruikt. En je mag niet in de bebouwde kom schieten. En die gasten zijn met een afgesloten carbid kanon gaan rijden en daar zat nog rest gas in. Dus wel ff de zaken uit elkaar houden tussen mensen die weten wat ze doen en de stadse die denken er verstand van te hebben.
 • Johnny de Oude

  5 maanden geleden
  De vuurwerk discussie is toch wel het ultieme voorbeeld van het egoïsme van de boomers. Toen ze 30/40 jaar geleden zelf op straat stonden (vuurwerk werd eind jaren 70 écht populair) was alles geoorloofd, maar nu ze er een beetje last van krijgen moet het verboden worden. Met recht de meest mislukte generatie aller tijden te noemen.
 • Silvia Stevens

  5 maanden geleden
  Silvia Stevens Het is oud en nieuw. Laat de mensen toch siervuurwerk afschieten dat is mooi om naar te kijken dat geknal hoeft van mij niet zo. Laat met feestdagen gewoon 8 mensen over de vloer. Wees lieg voor elkaar plaats van iedereen af te zeiken.
 • Cas Renskers

  5 maanden geleden
  Ooh! Wat een paniekerige mensen hier! Haha! Denk dat t dit jaar zo uit de hand loopt, dan ze eigenlijk in gaan zien dat dit verbod 0 effect heeft! Open grens naar België waar letterlijk alle winkels door nlers Zijn leeg gekocht! En dan letterlijke klap op de vuurpijl gaat de politie dit niet handhaven, prioriteit nummer 3, dus dan kan je wel raden dat dit gewoon een vrijbrief is om vuurwerk af te steken! Fijne oudjaarsdag allemaal morgen! En veel knal plezier!
 • Jan Nuvens

  5 maanden geleden
  Carbid schieten op oudejaarsdag is best leuk, maar wees eerlijk, het is alleen een alibi om op een druilerige dag, als je toch vrij hebt samen met een stel vrienden bier te gaan staan drinken, dat geknal boeit bijna niemand, het samenzijn, kletsen, drinken en lachen is waar het om gaat. En wat je in deze tijd niet wil is kluitjes elkaar besmettende mensen, dus wees slim en laat het achterwege dit jaar.
 1. ‘Needle and drink spiking’ verspreidt zich als een olievlek na berichten op sociale media: ‘Lezen en delen mensen: ik ben gespiked’
  PREMIUM
  9

  ‘Needle and drink spiking’ verspreidt zich als een olievlek na berichten op sociale media: ‘Lezen en delen mensen: ik ben gespiked’

  In Nederland duiken steeds meer meldingen op over jongeren die onbewust geïnjecteerd zouden zijn met een drugscocktail tijdens het stappen. Engelse media berichten sinds oktober vorig jaar volop over needle spiking in het nachtleven en op festivals. In december werden de eerste gevallen van het fenomeen gemeld in Frankrijk, waarna het aantal in maart en april begon op te lopen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek