Volledig scherm
Chantal Janzen is ondergepoept door een koe, tijdens opnames voor haar programma Chantal Komt Werken. Die opnames waren volgens RTL in het Twentse Losser, maar dat blijkt niet te kloppen. © Still NLZIET/Chantal Komt Werken

‘Chantal Janzen ondergepoept in Losser’, zegt RTL. Maar klopt dat wel?

LOSSER - ‘Chantal Janzen gaat werken op een melkveehouderij in Losser’, schrijft omroep RTL bij de nieuwste uitzending van het programma Chantal Komt Werken. En dat levert kennelijk vermakelijke beelden op: ‘Terwijl de melk via de uiers de melktank in drupt, is Chantal al ondergepoept door een koe.’ 

Tijd om uit te zoeken wiens koeien het op de blonde presentatrice hebben gemunt...

We bekijken de uitzending van Chantal Komt Werken, die donderdagavond op RTL4 wordt uitgezonden maar nu al op internet te bekijken is.

Na nog geen twee minuten heeft de voice-over het over ‘een boerderij in het prachtige Losser’. De opnames blijken te zijn gemaakt op het bedrijf van Joris Slagman, boer en topmodel.

Maar die woont toch helemaal niet in Losser? Inderdaad, Slagman komt uit Joppe, ten zuidoosten van Deventer in de gemeente Lochem.

Hij blijkt al op de hoogte van het foutje. „Mijn zusje zag dat RTL het overal over Losser had. Maar toen ik RTL belde om te vertellen dat dit niet klopte, bleek het al te laat. Alles was al klaar.”

‘Heel leuk mens’

Volledig scherm
Niet alleen Chantal Janzen werd 'geraakt' door de koe. Ook haar ontbijt moest het ontgelden. © Still NLZIET/Chantal Komt Werken

Chantal Janzen werd dus ondergepoept in Joppe, en niet in Losser. Het mag de pret voor boer Slagman niet drukken.

„Het was hartstikke leuk om aan mee te werken. Je weet natuurlijk nooit hoe iemand in het echt is, maar Chantal is ook buiten de camera's een heel leuk mens.”

In het programma probeert de blonde presentatrice allerlei nieuwe beroepen. In dit geval hielp ze Joris Slagman met het melken van de koeien. Slagman: „Dat had ze nooit eerder gedaan, dus je kunt niet verwachten dat het in één keer goed zou gaan. Maar ze deed het niet slecht.”

Chantal Komt Werken is donderdagavond om 20.30 uur te zien op RTL4.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek