Corona kost gemeenten in Achterhoek ‘schrikbarend’ veel

DOETINCHEM - Minder inkomsten, méér kosten. De coronacrisis kost de Achterhoekse gemeenten miljoenen euro's. Extra bezuinigingen of hogere belastingen voor de burger liggen op de loer. ,,Er gaan straks zeker gemeenten het schip in."

Minder parkeerinkomsten, geen toeristenbelasting, opgeschorte huren en belastingbetalingen... Gemeenten krijgen al twee maanden flink minder geld binnen door de coronacrisis. En kampen bovendien met fors hogere uitgaven: meer bijstand, financiële hulp aan zzp'ers, het overeind houden van cultuur en sportclubs.

Quote

Het water stond veel gemeenten al aan de lippen, we zijn druk in gesprek met het Rijk voor het compense­ren van kosten en gederfde inkomsten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspanning: ‘We zijn de chaos voorbij’
    PREMIUM

    Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspan­ning: ‘We zijn de chaos voorbij’

    De coronagolf op de Veluwe was nog maar net over zijn hoogtepunt, toen de Vion-slachterij een besmettingshaard bleek. In het oog van de storm moest de GGD Noord- en Oost-Gelderland dealen met crises binnen de crisis, terwijl het volgende megaproject voor de deur stond: massaal testen en traceren. Corona vraagt het uiterste van de GGD. ,,Heerde drukte ons met de neus op de feiten. Zo van: het gebeurt echt en het gebeurt hier.”

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek