Volledig scherm
Archieffoto: Jan van den Brink

Corso's willen op erfgoedlijst van UNESCO

LICHTENVOORDE/ TIEL - Het Bloemencorso Lichtenvoorde en het Fruitcorso Tiel willen genomineerd worden voor de 'Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid' van UNESCO.

Het is een lijst die door UNESCO nog handen en voeten moet worden gegeven, maar de corso's in Lichtenvoorde en Tiel willen alvast op de nationale lijst: de nationale inventaris van Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland (Wikipedia). Als opstap naar de internationale lijst van UNESCO.

Het bloemencorso van Zundert staat al op de nationale lijst en naast Lichtenvoorde en Tiel willen de bloemencorso's Eelde, Vollenhove, Sint Jansklooster en Valkenswaard er ook op. Daarna willen de zeven Nederlandse corso's samen met vijf Vlaamse genomineerd worden voor de internationale lijst van UNESCO.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek