Daders mislukte plofkraken Doetinchem in beeld

videoDOETINCHEM - Twee mannen die eind april vorig jaar probeerden een geldautomaat van de ABN Amro aan de Houtsmastraat in Doetinchem te kraken, staan duidelijk op beeld. De politie toont de videobeelden vanavond in het opsporingsprogramma Bureau GLD.

Daarop is te zien dat de twee eerst in de nacht van dinsdag 25 april met schroevendraaiers aan de automaat wrikken, maar er na enkele minuten al vandoor gaan. De volgende dag keren de gemaskerde mannen terug, ditmaal met een koevoet. Ook deze poging de geldautomaat los te breken, mislukt en het duo rijdt er op een scooter vandoor.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
De gemaskerde plofkrakers staan vrij duidelijk op videobeelden. © Bureau GLD/ Politie

De politie vermoedt dat de twee een plofkraak wilden plegen op de ABN-automaat, die ingebouwd zit in een elektriciteitshuisje. ,,Dat had enorm gevaar opgeleverd, als de plofkraak daadwerkelijk was gelukt’’, zegt politiewoordvoerder Jan Thijs van Hemmen. Desondanks is de schade aan de automaat met een bedrag van 30.000 euro zeer fors. 

Autobrand

Volledig scherm
De vermoedelijke vluchtauto werd uitgebrand teruggevonden aan De Gaarde in Doetinchem. © News United / 112Achterhoek-nieuws

De politie vraagt behalve tips over de twee mannen, ook informatie over een autobrand, in dezelfde nacht als de laatste mislukte kraak. Destijds brandde een bedrijfswagen uit aan De Gaarde in Doetinchem, enkele straten verwijderd van de pinautomaat aan de Houtsmastraat. De politie zoekt uit of de autobrand en de plofkraak met elkaar te maken hebben. ,,Het heeft er alle schijn van, want het is wel erg toevallig’’, zegt Van Hemmen.

Mensen met informatie kunnen de politie bellen op de opsporingstiplijn op 0800-6070, of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek