Het bouwen van windmolens is één van de manieren om groene energie op te werken. In Oost Gelre is echter bepaald voorlopig geen nieuwe bouwaanvragen voor grote windmolens in behandeling te nemen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bouwen van windmolens is één van de manieren om groene energie op te werken. In Oost Gelre is echter bepaald voorlopig geen nieuwe bouwaanvragen voor grote windmolens in behandeling te nemen. Foto ter illustratie. © Bert Jansen/DCI Media

De Achterhoek in 2030 energieneutraal? ‘Heeft geen zin vast te houden aan onmogelijke datum’

GROENLO - ,,We kunnen het vergeten dat Oost Gelre in 2030 energieneutraal is. Zeker met de huidige stand van zaken.” Volgens wethouder Bart Porskamp is het tijd om duidelijkheid te scheppen over de in 2013 uitgesproken doelstelling genaamd Het akkoord van Groenlo. Hij wond er daarom geen doekjes om tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond.

2 reacties

  • dick Scheeringa

    2 jaar geleden
    Urgenda heeft meer dan 54 mogelijkheden uitgewerkt om de CO2 uitstoot (hier gaat het om) flink te verminderen. Zonneparken op landbouw grond en windturbines zonder draagvlak staan NIET tussen deze mogelijkheden, is niet nodig en dom volgens de directeur van Urgenda. Als je niet de burgers weet te mobiliseren met echt slimme oplossingen. Wat je zaait kun je oogsten en wie het kleine niet eert is het grote niet weerd. Waar zijn de slimme wethouders?
  • Katie Willems

    2 jaar geleden
    Zorg eerst dat het netwerk wordt uitgebreid, zodat daken vol kunnen worden gelegd. Nu kan dat niet omdat het leidingnetwerk dat niet aan kan. Wat een simpele bestuurders hebben we toch. Dat was toch al lang bekend en daar had toch veel eerder al in geïnvesteerd moeten worden? Wat je nu krijgt is dat grote ondernemingen wind- en solarparken willen realiseren, terwijl dat niet nodig was geweest als de infrastructuur voor kleinere energieopwekking per bedrijf/huishouden gerealiseerd zou zijn.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem