Het bouwen van windmolens is één van de manieren om groene energie op te werken. In Oost Gelre is echter bepaald voorlopig geen nieuwe bouwaanvragen voor grote windmolens in behandeling te nemen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bouwen van windmolens is één van de manieren om groene energie op te werken. In Oost Gelre is echter bepaald voorlopig geen nieuwe bouwaanvragen voor grote windmolens in behandeling te nemen. Foto ter illustratie. © Bert Jansen/DCI Media

De Achterhoek in 2030 energieneutraal? ‘Heeft geen zin vast te houden aan onmogelijke datum’

GROENLO - ,,We kunnen het vergeten dat Oost Gelre in 2030 energieneutraal is. Zeker met de huidige stand van zaken.” Volgens wethouder Bart Porskamp is het tijd om duidelijkheid te scheppen over de in 2013 uitgesproken doelstelling genaamd Het akkoord van Groenlo. Hij wond er daarom geen doekjes om tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond.

5 reacties

 • dick Scheeringa

  6 maanden geleden
  Urgenda heeft meer dan 54 mogelijkheden uitgewerkt om de CO2 uitstoot (hier gaat het om) flink te verminderen. Zonneparken op landbouw grond en windturbines zonder draagvlak staan NIET tussen deze mogelijkheden, is niet nodig en dom volgens de directeur van Urgenda. Als je niet de burgers weet te mobiliseren met echt slimme oplossingen. Wat je zaait kun je oogsten en wie het kleine niet eert is het grote niet weerd. Waar zijn de slimme wethouders?
 • Johann Janssen

  6 maanden geleden
  netwerk uitbreiden panelen op de daken en huizen isoleren, dat zijn de ingrediënten waar je wat aan hebt. zonnewoestijnen en molens zijn er alleen voor aandeelhouders die er een flink slaatje uit willen slaan zonder dat zij denken aan horizon en landvervuiling.
 • Katie Willems

  6 maanden geleden
  Zorg eerst dat het netwerk wordt uitgebreid, zodat daken vol kunnen worden gelegd. Nu kan dat niet omdat het leidingnetwerk dat niet aan kan. Wat een simpele bestuurders hebben we toch. Dat was toch al lang bekend en daar had toch veel eerder al in geïnvesteerd moeten worden? Wat je nu krijgt is dat grote ondernemingen wind- en solarparken willen realiseren, terwijl dat niet nodig was geweest als de infrastructuur voor kleinere energieopwekking per bedrijf/huishouden gerealiseerd zou zijn.
 • Johann Janssen

  7 maanden geleden
  ook zou men aan de volksgezondheid moeten denken. dit soort molens zijn namelijk zeer schadelijk voor de gezondheid.
 • Johann Janssen

  7 maanden geleden
  het heeft zeker geen zin vast te houden aan een onmogelijke datum. de overheid moet met betere plannen en ideeën komen, voordat men het hele land volgooit met achterhaalde projecten. ook dient de overheid dit niet over te laten aan de gemeenten. dus overheid aan de slag en kom met betere middelen om e.e.a. te kunnen realiseren zonder, dat dit land verder wordt verpauperd.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek