De sfeeractie van De Graafschap-fans in Venlo op vrijdag 22 oktober.
Volledig scherm
PREMIUM
De sfeeractie van De Graafschap-fans in Venlo op vrijdag 22 oktober. © Pro Shots

De Graafschap-directeur Ostendorp verbijsterd over 5.000 euro boete voor ‘wangedrag’ door aanhang

DOETINCHEM - De onafhankelijk aanklager betaald voetbal heeft De Graafschap een geldboete van 5.000 euro opgelegd vanwege ‘wanordelijkheden door de aanhang’ in de uitduels bij TOP Oss en VVV Venlo. De teller aan boetes staat dit seizoen al op ruim 10.000 euro.

17 reacties

 • Dirk de Vries

  1 maand geleden
  Boete Oss : klopt, vuurwerk mag niet, ook al is het vuurwerk dat je hele jaar door in de winkel kunt kopen. Spandoek KNVB Maffia : beetje sneu wel om daar boete voor op te leggen Boete VVV : .... tja, 1 fakkeltje, het mag niet, helemaal gelijk, maar je bent echt wel als een regelgeiler als je voor deze alom geroemde herdenking een boete oplegt. Vooral omdat het samen met VVV was, gebroederlijk ipv rellen. Eigenlijk wat we toch willen. Bestraf dan dat niet. Focus op hooligans.
 • Gerard Schuurman

  1 maand geleden
  Henk Doddema, lees het artikel nou eens goed. Graafschap supporters staan bekend om hun sfeer- en herdenkingsacties dat in heel Nederland en ver daarbuiten gewaardeerd wordt. Het zijn juist géén hooligans. Begrijp dat nou eens. Echte hooligans moeten zwaar gestraft worden, en nooit meer in een stadion komen.
 • Henk Doddema

  1 maand geleden
  Al tientallen jaren is het niet mogelijk om zonder de inzet van honderden agenten voetbalwedstrijden ordentelijk te laten verlopen. Beschamend dat er nog zgn. supporters en bestuurdets zijn die dit bagatelliseren en is deze normvervaging enkel binnen het voetbal gemeengoed geworden. Bestuurders die gedogen dat er volop gedeald en gesnoven wordt. Supporters die bepalen welke stewards bij welke ingang staan om de handel binnen te krijgen.
 • Peter Breuker

  1 maand geleden
  Er worden hier supporters volledig ongefundeerd afgeschilderd als gevaarlijke gekken en raddraaiers. Dit zijn betrokken groepen die het beste met de club voor hebben. Daar wordt zo nu en dan wat voorwerk bij gebruikt en daar mag u best wat van vinden, maar deze groepen gebruiken beslist géén geweld en vormen voor niemand een gevaar. In Venlo ging het om één fakkel ter herdenking van een verongelukte vriend. Deze mensen neerzetten als criminelen is werkelijk te zot voor woorden
 • J. Wouters

  1 maand geleden
  De reactie van het bestuur van de Graafschap is onbegrijpelijk. Al jaren veroorzaakt een bepaalde groep "supporters" voor vele problemen in het stadion. Inmiddels worden ook in andere stadions activiteiten verricht waarbij de nodige kanttekeningen geplaatst kunnen worden. Het resultaat is inmiddels boete op boete. Nog erger de goede naam van de club wordt bezoedeld. Voorop gezegd: deze groep heeft ontegenzeggelijk ook puike initiatieven ontplooid. Alleen hebben zij nu een machtspositie verkregen

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek