De Betuwelijn stopt nu bij Zevenaar. Wordt de route straks doorgetrokken langs de A18 en N18. Foto: Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
De Betuwelijn stopt nu bij Zevenaar. Wordt de route straks doorgetrokken langs de A18 en N18. Foto: Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

‘De Noordtak komt er, de vraag is alleen hoe’; de Achterhoek is gewaarschuwd

DOETINCHEM/ GROENLO - De Noordtak van de Betuweroute door de Achterhoek komt er, de vraag is alleen nog hoe. Dat antwoordt Kamerlid Fahid Minhas van de VVD, de grootste regeringspartij, op vragen van De Gelderlander.

49 reacties

 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  @Wilhelmus Liebrand welk voordeel? Geen dus.
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  Zelfs lieden uit Spanje bemoeien zich met dit plan idioter kun je het niet maken.
 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Wat voor welvaart en voordelen Wilhelmus? De Achterhoek heeft er op deze manier helemaal niets aan. En dat egoïsme kun je ook omdraaien, het komt van de andere kant.
 • Gerard Schuurman

  4 maanden geleden
  W. Liebrand, die Noordelijke aftakking is helemaal niet nodig. Waarom een goederenlijn richting Bremerhaven en Hamburg, terwijl dat ook zeehavens zijn? We moeten Europees denken, en niet nationaal.
 • Kenneth Tharmaratnam

  4 maanden geleden
  Om te beginnen eens met Wilma de Niet, maar dan ook reactivering van een voor personenvervoer te gebruiken spoorverbinding van Winterswijk naar Duitsland. Dat er noodzaak voor een noordtak zou kunnen zijn, zou zo kunnen, maar eerst dient de Betuweroute aan Duitse zijde op orde te zijn en wellicht ook de IJzeren Rijn eens aangelegd te worden, zoals toegezegd aan de Belgen. Ik betwijfel dan of er nog zoveel haast of noodzaak voor de noordtak zal zijn.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek