Volledig scherm
Tijdens de lange droge zomer van 2018 was het waterschap bijna dagelijks in het nieuws. © Rob Voss

Debat in Doetinchem: waarom stemmen voor het waterschap?

DOETINCHEM - In Wielercafé Parijs is nog ver in Doetinchem wordt op woensdag 13 maart een verkiezingsdebat gehouden voor de waterschapsverkiezingen. Deze worden een week later, op woensdag 20 maart, gehouden, samen met de verkiezingen voor Provinciale Staten.

Tijdens de avond op 13 maart vertelt Hein Pieper Dijkgraaf van het Waterschap Rijn en IJssel eerst wat het waterschap zoal doet. Vervolgens houdt iedere lijsttrekker een korte pitch, waarin hij of zij vertelt waar zijn of haar partij voor staat als het gaat om waterbeheer.

Klimaatverandering

Het debat wordt geleid door Gelderlander-verslaggever Menno Pols. Aan de orde komt onder andere de vraag waarom er verkiezingen zijn voor het waterschap. Andere thema's waar de lijsttrekkers de degens over zullen kruisen zijn klimaatverandering en de vraag waarom het bestuur van het waterschap ‘geborgde zetels’ kent voor de landbouw, het bedrijfsleven en natuurorganisaties.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Boeren staan kurkdroog in de Achterhoek: ‘Dit heb ik in veertig jaar niet meegemaakt’
    PREMIUM
    video

    Boeren staan kurkdroog in de Achterhoek: ‘Dit heb ik in veertig jaar niet meegemaakt’

    Sinds gisteren is het in de Achterhoek en in delen van het Vechtdal verboden om oppervlaktewater te gebruiken vanwege de droogte. Op sommige plaatsen is het zo nijpend, dat ook het grondwater niet langer mag worden opgepompt. Een ramp voor de boeren die vorig jaar al kampten met misoogsten ,,Twee jaar achter elkaar zo droog heb ik in veertig jaar niet meegemaakt”, foetert boer Gerrit Rappard (60) uit Barchem.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek