Volledig scherm
Tijdens de lange droge zomer van 2018 was het waterschap bijna dagelijks in het nieuws. © Rob Voss

Debat in Doetinchem: waarom stemmen voor het waterschap?

DOETINCHEM - In Wielercafé Parijs is nog ver in Doetinchem wordt op woensdag 13 maart een verkiezingsdebat gehouden voor de waterschapsverkiezingen. Deze worden een week later, op woensdag 20 maart, gehouden, samen met de verkiezingen voor Provinciale Staten.

Tijdens de avond op 13 maart vertelt Hein Pieper Dijkgraaf van het Waterschap Rijn en IJssel eerst wat het waterschap zoal doet. Vervolgens houdt iedere lijsttrekker een korte pitch, waarin hij of zij vertelt waar zijn of haar partij voor staat als het gaat om waterbeheer.

Klimaatverandering

Het debat wordt geleid door Gelderlander-verslaggever Menno Pols. Aan de orde komt onder andere de vraag waarom er verkiezingen zijn voor het waterschap. Andere thema's waar de lijsttrekkers de degens over zullen kruisen zijn klimaatverandering en de vraag waarom het bestuur van het waterschap ‘geborgde zetels’ kent voor de landbouw, het bedrijfsleven en natuurorganisaties.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek