Volledig scherm
Agenten houden het gebied in de nacht van maandag op dinsdag in de gaten. Vanaf 10.00 dinsdagochtend gaat de grootscheepse zoektocht verder. © 112 Achterhoek

Defensie zoekt verder naar drenkeling in recreatieplas Winterswijk

updateWINTERSWIJK - Een grootscheepse zoektocht naar een mogelijke drenkeling in recreatieplas Het Hilgelo bij Winterswijk gaat dinsdagochtend sinds 10.00 uur verder. Een duikteam van Defensie helpt vandaag ook bij de zoekactie. 

De brandweer en de politie waren sinds gistermiddag al op zoek naar een vermiste man. In de avond werd de zoektocht gestaakt. Agenten hebben het gebied vannacht wel in de gaten gehouden. 

Volledig scherm
Hulpdiensten maandagmiddag ter plaatse. © 112 Achterhoek Nieuws

Het gaat om een 21-jarige inwoner van het asielzoekerscentrum in Winterswijk. Hij zou vanaf een vlot het water ingesprongen zijn en is sindsdien vermist. 

Brandweer en politie hebben maandag uren gezocht rond het vlot en in het water. Een traumahelikopter stond paraat en er waren een politiehelikopter, een sonarboot en meerdere duikploegen aanwezig. 

Drone en dregboot

In de loop van de avond werd een dregboot opgeroepen om beter te kunnen zoeken in het water. Die boot kwam over uit Lelystad. Ook vloog er een drone over het recreatiegebied. 

De man was bij de plas gaan zwemmen met een groep van dertig personen, allemaal inwoners van het azc. ,,Zij hebben getuigenverklaringen bij ons afgelegd’’, vertelt Willem Saris van de politie. ,,Dat was lastig, maar is uiteindelijk wel gelukt. De groep is opgehaald door een bus van het coa (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, red.) en naar het azc gebracht. Daar worden ze opgevangen.’’

Vlot

Volledig scherm
In de loop van de avond werd verder gezocht met een dregboot. © DG

De man zou volgens de getuigen niet meer boven water zijn gekomen, nadat hij van het vlot was gesprongen. In de plas kan er een sterke onderstroom zijn vanwege een zandzuiginstallatie in de buurt. Het is niet duidelijk of die aan stond en of dat iets met het mogelijke ongeluk te maken heeft.

Omdat het om een groot zoekgebied gaat, schaalde de brandweer aan het begin van de maandagavond al snel op naar ‘middel waterongeval’. Dit betekent dat er een extra duikteam is gealarmeerd. 

Het recreatiegebied blijft gesloten voor publiek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek