Gerrit Boschloo (l), Arjan Sturris (m), beide eigenaren van een loonwerkersbedrijf en Sven van der Pol, planner bij loonwerkersbedrijf Hoftijzer Lochem lopen over het demonstratieveld in Laren.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Boschloo (l), Arjan Sturris (m), beide eigenaren van een loonwerkersbedrijf en Sven van der Pol, planner bij loonwerkersbedrijf Hoftijzer Lochem lopen over het demonstratieveld in Laren. © Arjan Gotink

Deze boeren willen geen gifgele velden meer zien: ‘Wij zijn ook onderdeel van de samenleving’

Gifgele velden tijdens de lente in het buitengebied van de gemeente Lochem moeten tot het verleden behoren. Lochemse boeren willen de controversiële onkruidverdelger Round Up, die daar de oorzaak van is, uitbannen. 

5 reacties

 • Wim Snelder

  1 maand geleden
  Bij twijfel dus geen Round up of dergelijke gebruiken
 • Hulshof

  1 maand geleden
  Nog steeds is niet overtuigend bewezen dat Roundup (glyfosaat) zo slecht is voor het milieu. Wordt door veel firma's gemaakt, echt niet meer alleen door Monsanto. Nieuwere bestrijdingsmiddelen zijn misschien nog wel veel schadelijker dan glyfosaat. Maar minder uitgebreid getest en geen lobby die die middelen wil uitbannen.
 • Wilhelmus Liebrand

  1 maand geleden
  Wat is het verschil tussen een gele of een groene hel,waar zijn de gele,rode ,witte en blauwe bloemen en de knotwilgen e.d. Het is nu niet meer om aan te zien. Onze geroemde groene maffia en subsidieindustrie heeft geen half werk geleverd, chapeau.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Ja Katie, dat wordt dan een coulisselandschap met windmolens en zonneweiden, echt prachtig en puur natuur.
 • Katie Willems

  1 maand geleden
  Mooi dat jullie rekening houden met de samenleving en dank daarvoor. De grond is van de boeren, maar de omgeving, landschap, lucht en water van iedereen. Het kan best zonder en je ziet het al minder worden. Nu nog het coulisselandschap herstellen en beschermen, dan is er ook weer krediet vanuit de samenleving. Natuurlijk tegen een vergoeding, maar daar is geld voor. Tenslotte levert het ook rendement op voor toerisme en de biodiversiteit. Boerennatuur.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Auto rijdt voortuin in en vlucht weg met ander voertuig
  Play

  Auto rijdt voortuin in en vlucht weg met ander voertuig

 2. Relschoppers gooien met stenen, glas en fakkels bij stadion De Vijverberg
  Play

  Relschop­pers gooien met stenen, glas en fakkels bij stadion De Vijverberg

Achterhoek