Volledig scherm
Sjef de Jong in het Dickens Museum in Bronkhorst. © Theo Kock

Dickens Museum uit Bronkhorst gered met verhuizing naar Braamt

BRAAMT - Het Dickens Museum verhuist van Bronkhorst naar Braamt. Het gaat deel uitmaken van het Land van Jan Klaassen.  

Het 1988 opgezette museum van Sjef de Jong, trok jarenlang vele bezoekers naar Bronkhorst. De Jong vergaarde veel faam met zijn vertolking van Ebenezer Scrooge, uit de Dickens-roman A Christmas Carol, in het stadje aan de IJssel. Hij was ook de grote man achter het Dickens Festival, dat nog steeds ieder jaar in december in Bronkhorst wordt gehouden. 

Geen opvolger

Vanwege zijn leeftijd trad De Jong enkele jaren geleden terug als drijvende kracht achter het museum. Vanwege gebrek aan een opvolger werd besloten het pand te verkopen. Het museum zou deze maand sluiten.

Op de achtergrond was Dirk de Jong, de zoon van Sjef, echter in gesprek met Geert Prein. Hij is eigenaar van het kinderpretpark Het Land van Jan Klaassen in Braamt. De twee hebben nu besloten dat de collectie van het Dickens Museum naar Braamt verhuist. Ze wordt ondergebracht in een gebouw dat nu als opslagruimte dienst doet. 

2018

Prein hoopt dat het verplaatste Dickens Museum rond mei 2018 open kan gaan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek