Volledig scherm
PREMIUM
Betty Talstra. Foto: Jan van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Directeur Betty Talstra van Laborijn met 'buitengewoon verlof’

DOETINCHEM/GENDRINGEN - Betty Talstra, directeur van  de Achterhoekse sociale dienst Laborijn, is met ‘buitengewoon verlof’ gestuurd. Laborijn en de directeur liggen onder vuur na een vernietigend rapport van bureau Berenschot, waarin onder meer wordt gesteld dat de menselijke maat ver te zoeken is bij de sociale dienst van de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek en Aalten. 

,,Talstra werkt dus niet", voegt Jorik Huizinga, als wethouder van Doetinchem voorzitter van het dagelijks bestuur van Laborijn, toe. Talstra was vorige week woensdag, toen Berenschot het rapport lanceerde in het stadhuis van Doetinchem aan de drie gemeenteraden, afwezig vanwege ‘andere verplichtingen'. Vanaf dat moment reageert ze ook niet meer op vragen vanuit de pers.

Volgens Huizinga zijn er de afgelopen week meerdere gesprekken geweest tussen het bestuur en Talstra, waarbij de laatste lijfelijk aanwezig was. Huizinga wil niet bevestigen dat er geen toekomst is voor de directeur binnen de sociale dienst. ,,Nadere info kan ik niet verschaffen", zegt Huizinga. Jan-Henk Janssen, tot dusverre directeur bedrijfsvoering binnen de organisatie, wordt tijdelijk de opvolger van Talstra. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek