Fons Catau (rechts).
Volledig scherm
Fons Catau (rechts).

Directeur krijgt bij afscheid zes ton mee

WINTERSWIJK - Directeur Fons Catau van de Achterhoeks-Twentse woningcorporatie De Woonplaats heeft bij zijn vertrek in het voorjaar van 2012 600.000 euro gekregen. Het bedrag is bedoeld als overbrugging totdat Catau over enkele jaren 65 jaar wordt en daadwerkelijk met pensioen gaat.

Volgens voorzitter Ton Doesburg van de raad van commissarissen van De Woonplaats is er geen sprake van een gouden handdruk. "Het is alleszins verdedigbaar. Het lijkt veel geld omdat het een afkoopsom ineens is, maar het valt wel mee, we hebben in één keer afgerekend."

3 ton per jaar

Catau (LinkedIn) was tot 1 mei 2012 directeur van de verhuurder van 16.000 woningen in Winterswijk, Aalten, Groenlo en Enschede. Volgens het jaarverslag 2012 had de in Winterswijk woonachtige Catau een jaarsalaris van 300.000 euro.

Volgens Ton Doesburg is Catau vertrokken nadat hij eerder op verzoek langer was aangebleven als directeur: "De vertrekregeling is gebaseerd op zijn salaris als hij had doorgewerkt tot zijn 65ste. Na 32 jaar directeur te zijn geweest, heb je die rechten wel opgebouwd."

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek