Dode bij grote brand in woning Eefde is 62-jarige zoon des huizes

videoBij een grote woningbrand aan de Reeverdijk in het buitengebied van Eefde is donderdagochtend een 62-jarige man om het leven gekomen. Hij is na de brand door de brandweer in het huis gevonden. De politie heeft zojuist bevestigd dat het slachtoffer hier samen met zijn moeder (87) woonde.

De moeder wist zich op tijd in veiligheid te brengen. Zij is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht en verblijft daar tot op heden.

Slaapkamer

De hele bovenverdieping van het huis is door de brand verwoest. De brand is volgens VNOG-woordvoerder René van der Neut ontstaan in  de slaapkamer van het slachtoffer. De gewonde moeder ontvluchtte het huis en belde rond half zeven in paniek aan bij haar buren, een gezin met twee kinderen. De drie aanwezige gezinsleden zijn daarna naar buiten gegaan. Hun woning heeft nauwelijks schade opgelopen.  

De oorzaak van de uitslaande brand is nog onbekend. De brandweer rukte met groot materieel waaronder een hoogwerker uit.

Volledig scherm
De brandweer bestrijdt de brand in het buitengebied van met groot materieel. © Rens Hulsman/News United
Volledig scherm
Met een hoogwerker bestrijdt de brandweer het vuur. © Rudi Hofman
Volledig scherm
Vrijwel de hele bovenverdieping van het huis is verwoest. © Rudi Hofman
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek