Volledig scherm
Brandweerlieden proberen het slachtoffer te redden bij zwembad De Beemt. © Jan Houwers

Dode van containerdrama in Lochem is bekende badmeester

LOCHEM - De medewerker van zwem- en sportcentrum De Beemd in Lochem die dinsdagmiddag om het leven kwam bij een tragisch ongeluk, is de badmeester van het zwembad. Op korte termijn wordt een condoleanceregister geopend.

,,Dit doen we mede omdat de medewerker veel voor De Beemd heeft gedaan en betekend’’, aldus de Lochemse burgemeester Sebastiaan van 't Erve. 

De medewerker van De Beemd overleed nadat hij vast was komen te zitten in een opslag voor pellets (houtkorrels), die nodig zijn om het zwembad te verwarmen. De bedrijfsleider van De Beemd heeft nog geprobeerd het slachtoffer te redden, maar slaagde daar niet in. Zelf is de bedrijfsleider ook gewond geraakt. Hij is inmiddels weer thuis en naar omstandigheden gaat het goed met hem. De arbeidsinspectie onderzoekt de toedracht tot het incident. Het sportcomplex is momenteel gesloten.  

De burgemeester en wethouder Bert Groot Wesseldijk zijn woensdagochtend 'in gesprek geweest' met de werknemers van De Beemd. ,,Er heerste een intens trieste sfeer’’, aldus de burgemeester.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek