Volledig scherm
Uitslaande woningbrand in Haaksbergen. © Dennis Bakker/News United

Dodelijk slachtoffer bij uitslaande brand in woning Haaksbergen

updateHAAKSBERGEN - Bij een grote brand in een woning aan de Karel Doormanstraat in Haaksbergen is woensdagavond een persoon om het leven gekomen. De brandweer trof het lichaam aan na controle in de woning na het blussen. De identiteit van de omgekomen persoon is nog onbekend.

De brand brak rond 19.00 uur uit en werd al snel opgeschaald tot zeer groot. De brandweer is met 30 man aanwezig en blust in ploegen. Dit vanwege de vrieskou in combinatie met wegwaaiend bluswater. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. Wel is bekend dat de melding door een buurtbewoner is gemaakt.

Strooiploeg

Door de enorme hitte en vuurzee kon de brandweer in eerste instantie de woning niet betreden en werd er van buitenaf geblust. Vanwege de vrieskou is er een strooiploeg ingeschakeld om gladheid door bluswater te voorkomen.

De twee naastgelegen rijtjeswoningen hebben geen vlam gevat, maar hebben wel forse schade opgelopen en zijn onbewoonbaar. De bewoners worden elders opgevangen. Het nablussen van de woningen gaat nog enkele uren duren. De Karel Doormanstraat is voorlopig nog afgesloten.

Buren

Buurtbewoners toonden zich geschokt over het gebeurde. Volgens hen zou in de woning een alleenstaande man van middelbare leeftijd hebben gewoond. Of hij ook het slachtoffer is, is nog niet duidelijk.

Volledig scherm
Uitslaande woningbrand in Haaksbergen © News United/Dennis Bakker
Volledig scherm
Uitslaande woningbrand in Haaksbergen © News United/Jack Huygens
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek