Volledig scherm
© anp

Doetinchemmer (51) veroordeeld voor ontucht met 14-jarige jongen

ZUTPHEN / ARNHEM - De rechtbank in Zutphen heeft een 51-jarige man uit Doetinchem veroordeeld voor het plegen van ontucht met een destijds 14-jarige jongen en voor het in het bezit hebben van kinderporno. De man kreeg donderdag 12 maanden celstraf en TBS met dwangverpleging opgelegd.

Deze straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. 

Volgens de rechtbank is de man te gevaarlijk voor de samenleving om hem vrij rond te laten lopen. De man is met HIV besmet en bij hem is een stoornis vastgesteld. Volgens de rechtbank is de man mede onder invloed van die stoornis tot het plegen van de strafbare feiten gekomen.

Eerder veroordeeld

De man is in het verleden ook al meerdere malen veroordeeld voor zedendelicten, toch ging hij opnieuw in de fout. De rechtbank ziet dan ook geen andere mogelijkheid dan het opleggen van onder andere de TBS-maatregel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stadse Fratsen: Schaaktafel
    PREMIUM
    Column

    Stadse Fratsen: Schaakta­fel

    Ze hebben ons laatst twee schaaktafels geschonken. Een ervan staat in de binnenstad bij de fontein. Ik was er nog niet geweest en om er wat gevoel bij te krijgen ben ik er net naar toe gefietst. Er werd niet geschaakt. Maar dat had ik ook niet verwacht. Wel zat een paar meter verderop een man op een stenen muurtje. Voorovergebogen ondersteunde hij zijn hoofd met zijn handen. Een houding die wij schakers goed kennen. Toen ik hem voorbij fietste en halt hield bij de schaaktafel, stond hij op. Misschien stoorde ik hem in zijn gedachten. Ik kwam eens op een plein bij een metrostation in Boedapest waar tafel aan tafel werd geschaakt. Gewoon in de buitenlucht en voor geld. Later was ik eens in een stad in Oekraïne en liep op een zondagmiddag nietsvermoedend het park in tegenover het hotel. Binnen drie minuten was ik verwikkeld in een spannende partij. In het park werd bank na bank geschaakt. Zelf heb ik ook een schaaktafel. Jaren geleden gekocht in een antiekzaak die veel van zijn handel uit het voormalige Oost-Europa haalde. Ik heb er nooit een partij op gespeeld. Hoeft ook niet. Een schaaktafel kan ook worden gebruikt om drankjes op te zetten. Of als onderzetter voor een bloemstuk. Ik zie dat de schaaktafel bij de fontein pas een kleine - maar niet heel grondige - schoonmaakbeurt heeft ondergaan. Waarschijnlijk een reiniging door een speelster van onze club die om de hoek van de tafel woont. Ze berichtte erover op Facebook. Eerst vertelde ze over mensen die de tafel hadden gebruikt om een patatje te eten. En afgelopen weekeinde is er een baby op verschoond. In beide gevallen begreep ik dat niet alles was opgeruimd. De niet heel grondige schoonmaakbeurt verraadt ergernis.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek