Volledig scherm
© anp

Doetinchemmer (51) veroordeeld voor ontucht met 14-jarige jongen

ZUTPHEN / ARNHEM - De rechtbank in Zutphen heeft een 51-jarige man uit Doetinchem veroordeeld voor het plegen van ontucht met een destijds 14-jarige jongen en voor het in het bezit hebben van kinderporno. De man kreeg donderdag 12 maanden celstraf en TBS met dwangverpleging opgelegd.

Deze straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. 

Volgens de rechtbank is de man te gevaarlijk voor de samenleving om hem vrij rond te laten lopen. De man is met HIV besmet en bij hem is een stoornis vastgesteld. Volgens de rechtbank is de man mede onder invloed van die stoornis tot het plegen van de strafbare feiten gekomen.

Eerder veroordeeld

De man is in het verleden ook al meerdere malen veroordeeld voor zedendelicten, toch ging hij opnieuw in de fout. De rechtbank ziet dan ook geen andere mogelijkheid dan het opleggen van onder andere de TBS-maatregel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek