Volledig scherm
De politie doet zaterdagmorgen onderzoek in de omgeving van de Doetinchemseweg in Zelhem. © News United

Doetinchemmer die meisje (17) uit Zelhem zwaar mishandelde nog in cel

ZELHEM/ DOETINCHEM - De 26-jarige man uit Doetinchem die wordt verdacht van de zware mishandeling van een meisje van 17 uit Zelhem begin oktober, zit nog in de cel. De man zit in beperking, wat betekent dat hij met niemand contact mag hebben behalve zijn advocaat.

De Doetinchemmer zit als gevolg van de beperkingen dagelijks 23 uur opgesloten. Hij mag elke dag slechts een uurtje zijn cel uit om een frisse neus te halen. Daarbij heeft hij geen contact met mede-gevangenen.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) desgevraagd, dat de leiding heeft in het onderzoek naar de geruchtmakende mishandeling en beroving in de nacht van vrijdag op zaterdag 7 oktober.

Beroofd

Destijds werd het 17-jarige meisje, terwijl zij onderweg was naar huis, van haar fiets getrapt, zwaar mishandeld en beroofd. Dit gebeurde midden in de nacht, rond 03.45 uur, op het fietspad op de Oude Spoorbaan, vlak na het kruispunt met de Heidenhoekweg. Haar verwondingen waren zo ernstig, dat zij in het ziekenhuis behandeld moest worden.

Genoeg bewijs

De politie hield vrijdag 3 november de 26-jarige Doetinchemmer aan als verdachte in deze zaak. De rechter-commissaris bepaalde afgelopen vrijdag dat zijn voorarrest met twee weken werd verlengd. Op donderdag 23 november hoort de verdachte of hij nog eens 90 dagen blijft vastzitten. ,,Dat hangt onder meer af van de vraag of de officier van justitie genoeg bewijs heeft dat de verdachte kan linken aan de zaak’’, verklaart een woordvoerder van het OM.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stadse Fratsen: Schaaktafel
    PREMIUM
    Column

    Stadse Fratsen: Schaakta­fel

    Ze hebben ons laatst twee schaaktafels geschonken. Een ervan staat in de binnenstad bij de fontein. Ik was er nog niet geweest en om er wat gevoel bij te krijgen ben ik er net naar toe gefietst. Er werd niet geschaakt. Maar dat had ik ook niet verwacht. Wel zat een paar meter verderop een man op een stenen muurtje. Voorovergebogen ondersteunde hij zijn hoofd met zijn handen. Een houding die wij schakers goed kennen. Toen ik hem voorbij fietste en halt hield bij de schaaktafel, stond hij op. Misschien stoorde ik hem in zijn gedachten. Ik kwam eens op een plein bij een metrostation in Boedapest waar tafel aan tafel werd geschaakt. Gewoon in de buitenlucht en voor geld. Later was ik eens in een stad in Oekraïne en liep op een zondagmiddag nietsvermoedend het park in tegenover het hotel. Binnen drie minuten was ik verwikkeld in een spannende partij. In het park werd bank na bank geschaakt. Zelf heb ik ook een schaaktafel. Jaren geleden gekocht in een antiekzaak die veel van zijn handel uit het voormalige Oost-Europa haalde. Ik heb er nooit een partij op gespeeld. Hoeft ook niet. Een schaaktafel kan ook worden gebruikt om drankjes op te zetten. Of als onderzetter voor een bloemstuk. Ik zie dat de schaaktafel bij de fontein pas een kleine - maar niet heel grondige - schoonmaakbeurt heeft ondergaan. Waarschijnlijk een reiniging door een speelster van onze club die om de hoek van de tafel woont. Ze berichtte erover op Facebook. Eerst vertelde ze over mensen die de tafel hadden gebruikt om een patatje te eten. En afgelopen weekeinde is er een baby op verschoond. In beide gevallen begreep ik dat niet alles was opgeruimd. De niet heel grondige schoonmaakbeurt verraadt ergernis.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek