Volledig scherm
De politie doet zaterdagmorgen onderzoek in de omgeving van de Doetinchemseweg in Zelhem. © News United

Doetinchemmer die meisje (17) uit Zelhem zwaar mishandelde nog in cel

ZELHEM/ DOETINCHEM - De 26-jarige man uit Doetinchem die wordt verdacht van de zware mishandeling van een meisje van 17 uit Zelhem begin oktober, zit nog in de cel. De man zit in beperking, wat betekent dat hij met niemand contact mag hebben behalve zijn advocaat.

De Doetinchemmer zit als gevolg van de beperkingen dagelijks 23 uur opgesloten. Hij mag elke dag slechts een uurtje zijn cel uit om een frisse neus te halen. Daarbij heeft hij geen contact met mede-gevangenen.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) desgevraagd, dat de leiding heeft in het onderzoek naar de geruchtmakende mishandeling en beroving in de nacht van vrijdag op zaterdag 7 oktober.

Beroofd

Destijds werd het 17-jarige meisje, terwijl zij onderweg was naar huis, van haar fiets getrapt, zwaar mishandeld en beroofd. Dit gebeurde midden in de nacht, rond 03.45 uur, op het fietspad op de Oude Spoorbaan, vlak na het kruispunt met de Heidenhoekweg. Haar verwondingen waren zo ernstig, dat zij in het ziekenhuis behandeld moest worden.

Genoeg bewijs

De politie hield vrijdag 3 november de 26-jarige Doetinchemmer aan als verdachte in deze zaak. De rechter-commissaris bepaalde afgelopen vrijdag dat zijn voorarrest met twee weken werd verlengd. Op donderdag 23 november hoort de verdachte of hij nog eens 90 dagen blijft vastzitten. ,,Dat hangt onder meer af van de vraag of de officier van justitie genoeg bewijs heeft dat de verdachte kan linken aan de zaak’’, verklaart een woordvoerder van het OM.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek