Volledig scherm
De politie doet zaterdagmorgen onderzoek in de omgeving van de Doetinchemseweg in Zelhem. © News United

Doetinchemmer die meisje (17) uit Zelhem zwaar mishandelde nog in cel

ZELHEM/ DOETINCHEM - De 26-jarige man uit Doetinchem die wordt verdacht van de zware mishandeling van een meisje van 17 uit Zelhem begin oktober, zit nog in de cel. De man zit in beperking, wat betekent dat hij met niemand contact mag hebben behalve zijn advocaat.

De Doetinchemmer zit als gevolg van de beperkingen dagelijks 23 uur opgesloten. Hij mag elke dag slechts een uurtje zijn cel uit om een frisse neus te halen. Daarbij heeft hij geen contact met mede-gevangenen.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) desgevraagd, dat de leiding heeft in het onderzoek naar de geruchtmakende mishandeling en beroving in de nacht van vrijdag op zaterdag 7 oktober.

Beroofd

Destijds werd het 17-jarige meisje, terwijl zij onderweg was naar huis, van haar fiets getrapt, zwaar mishandeld en beroofd. Dit gebeurde midden in de nacht, rond 03.45 uur, op het fietspad op de Oude Spoorbaan, vlak na het kruispunt met de Heidenhoekweg. Haar verwondingen waren zo ernstig, dat zij in het ziekenhuis behandeld moest worden.

Genoeg bewijs

De politie hield vrijdag 3 november de 26-jarige Doetinchemmer aan als verdachte in deze zaak. De rechter-commissaris bepaalde afgelopen vrijdag dat zijn voorarrest met twee weken werd verlengd. Op donderdag 23 november hoort de verdachte of hij nog eens 90 dagen blijft vastzitten. ,,Dat hangt onder meer af van de vraag of de officier van justitie genoeg bewijs heeft dat de verdachte kan linken aan de zaak’’, verklaart een woordvoerder van het OM.

  1. Stadse Fratsen: Doorfietsen!
    Column

    Stadse Fratsen: Doorfietsen!

    Ik kan niet vaak genoeg in Elten zijn. Om het bordeel te bezoeken voor een reportage of voor een verblijf in ons huisje, aan het meer onder aan de berg. Deze middag rijd ik op de racefiets naar het dorp.  Op de terugweg heb ik de wind in de rug en tussen de grens en Beek zie ik een renner naderen. De man zit onderin de beugels. Als hij vlakbij is zie ik dat hij - ondanks de tegenwind - minstens zo hard gaat als ik. ,,Jelle!'', roep ik in het voorbijgaan. ,,Henny!'', hoor ik dertig meter verderop. Slechts kort twijfel ik. Doorfietsen! Jelle Nijdam won zes Touretappes. In het vorig decennium kwam hij naar Doetinchem, vanwege de liefde. Toevallig ken ik haar en daarom weet ik dat het kopen van een broek voor Jelle niet altijd eenvoudig is. Zijn bovenbenen zijn namelijk van een omvang waarop de meeste broeken niet zijn gemaakt. Toen ik vijftig werd, vijf jaar geleden, kwam Jelle met zijn vriendin op mijn feestje. Ik kreeg een cadeaubon: een clinic, oftewel een stukje fietsen met Jelle. De bon ligt nog altijd op de schoorsteenmantel. De gedachte aan die machtige bovenbenen weerhielden me ervan de bon te verzilveren.  Als ik thuis kom, maak ik melding van mijn tocht - inclusief parcours - op Twitter. Een collega reageert bijdehand. Ze heeft de wegen die ik volgde nageplozen: 'Volgende keer niet om maar over die heuveltjes'. Ze heeft gelijk. Ik fiets wel naar Elten. Maar de Elterberg beklim ik toch het liefst te voet, wandelend vanaf ons huisje.   Bij het passeren van Jelle was er een overdenking. Knijp ik in de remmen voor een kort gesprek? Maar wat als-ie begint over die tegoedbon en oppert een stukje met me op te rijden?  Doorfietsen! 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek