Volledig scherm
Peter Drenth. Foto Theo Kock © Theo Kock

Doetinchemmer Peter Drenth wil na verkiezingen door als gedeputeerde

DOETINCHEM - Doetinchemmer Peter Drenth is van plan om na de verkiezingen voor Provinciale Staten op 20 maart 2019 verder te gaan als gedeputeerde. Drenth staat op nummer drie op de kandidatenlijst van het CDA.

Drenth is momenteel gedeputeerde van Gelderland voor onder meer Vitaal Platteland en Energietransitie. Van 2006 tot 2018 was hij wethouder van de gemeente Doetinchem. In mei van dit jaar werd hij gedeputeerde, als opvolger van Jan Jacob van Dijk, die bestuurder werd van de Christelijke Onderwijs Groep. Hij zei toen dat het om een vervanging ging voor één jaar en dat hij na de verkiezingen van 2019 niet opnieuw gedeputeerde zou worden. Nu komt hij daar op terug. ,,De partij wil, als alles gaat zoals wij hopen, op dezelfde voet verder. Dus met Bea Schouten en mij als gedeputeerden.’’

Uitdaging

,,Het werk als gedeputeerde is een geweldige uitdaging en ik doe het met veel plezier. De mensen met wie ik te maken heb, hebben ook lol in de samenwerking’’, zegt Drenth over zijn besluit om door te gaan. Verder gaan als lid van Provinciale Staten was voor hem geen optie. ,,Als je bestuurder bent geweest moet je niet daarna in hetzelfde volksvertegenwoordigend orgaan gaan zitten. Dat is zelden een succes.’’

Tien zetels

Lijsttrekker voor het CDA bij de verkiezingen voor Provinciale Staten is Gerhard Bos uit Apeldoorn, op dit moment Statenlid. Bea Schouten, momenteel ook gedeputeerde, staat op plek 2. Arjan Tolkamp uit Aalten staat op plek 8, Dirk Jan Huntelaar uit Hummelo op 12. Op nummer 16 staat Aschwin Bosman uit ‘s-Heerenberg. Op dit moment heeft het CDA tien zetels in Provinciale Staten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek