De familie Berendsen zit gezellig op het terras bij stadscafé Simons in Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie Berendsen zit gezellig op het terras bij stadscafé Simons in Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

Doetinchemse horeca stelt uit protest de terrassen open; ‘We zijn weer de pineut’

DOETINCHEM - Patrick Berendsen zit samen met dochter Sascha, zoon Fallon en kleinzoon Juna op het overdekte terras van stadscafé Simons in Doetinchem. De actie ‘Unlock de Horeca’, waarbij 16 Doetinchemse zaken hun terrassen op zaterdag uit protest open stellen voor publiek, is aan Berendsen goed besteed.

11 reacties

 • G.J.W Wassink

  1 dag geleden
  Als burgemeester Mark Bouwmans hier nu nog actie gaat ondernemen tegen horecazaken die open waren heeft hij ws. niet veel te doen, mss. tijd voor een andere baan. Ga over tot orde van de dag en stop je energie bijv. in de woningnood.
 • Gerrit Louter

  2 dagen geleden
  Wie wind zaait....zal storm oogsten...! en daar is deze regering goed mee bezig...! de een mag alles....de ander niets...! ook niet onder bepaalde voorwaarden....! veel mensen zijn het spuugzat , dat is overal te zien , te horen , en word nu ook al in de praktijk gebracht.....blijven deze huidige regels gehandhaafd.....vrees ik dat we een zware stormachtige tijd tegemoet gaan....
 • Mattie Veld

  2 dagen geleden
  willem hissink misschien omdat er een heel ander soort volk komt? In veel landen zijn de regels nog een stuk strenger.
 • Wilhelmus Liebrand

  2 dagen geleden
  Gewoon asociaal en egoïstisch van de branche en de gasten. Een klap in het gezicht van de slachtoffers en nabestaanden. Het kleine beetje humaniteit en ethiek dat er nog bestond, hebben we nu wel compleet door het putje gespoeld. Ikke ikke ikke en de rest kan stikken. Wat een tokkievolk.
 • willem hissink

  3 dagen geleden
  Wat van de gijp in vi zegt klopt vaak belachelijk goed ook nog .van dissel heeft de cijfers en verwachtingen meestal totaal fout . Wie gaat er optreden als clubs de poorten open zetten met qr code toegang? De tribunes waren al gesloten en theaters mochten door gaan met dezelfde toelating bewijs. Naast elkaar en in stadion in open lucht. Wie snapt dit nog? Zo krom kun je niet bedenken. Volg in Europa 1 beleid en zelfde regels.
 1. Boek als ode aan koppige rivier krijgt nieuw jasje: ‘IJssel metafoor voor een mensenleven’
  PREMIUM

  Boek als ode aan koppige rivier krijgt nieuw jasje: ‘IJssel metafoor voor een mensenle­ven’

  Hij smokkelde nog geen metertje. Wandelde in het voorjaar van 2017 de volledige 127 kilometer, van de oorsprong bij Westervoort tot Kampen, waar de IJssel verdwijnt in het Ketelmeer. Schrijver en journalist Kester Freriks is onvoorwaardelijk verliefd op de rivier en zijn rijke natuur en historie. De 67-jarige Amsterdammer vervatte zijn wandeling 5 jaar geleden in het boek Langs de IJssel, waarvan nu een herziene druk is verschenen. ,,Voor mij is de IJssel een zoekend personage.’’
 2. Achterhoek Board aan nieuwe minister: Noordtak zou streep zijn door een van de gelukkigste regio’s van Nederland
  PREMIUM
  28

  Achterhoek Board aan nieuwe minister: Noordtak zou streep zijn door een van de gelukkig­ste regio’s van Nederland

  DOETINCHEM - Wordt de Noordtak van de Betuwelijn aangelegd door de Achterhoek, dan zet het kabinet letterlijk en figuurlijk een streep door ‘één van de groenste en gelukkigste regio’s van Nederland’. Dat schrijft de Achterhoek Board in een brief aan de nieuwe minister Mark Harbers en staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek