Volledig scherm
De begroeiing van de rotonde wordt weggehaald. © Menno Pols/DG

Doetinchemse rotonde kaal vanwege slecht onderhoud

DOETINCHEM - De rotonde op de kruising Bedrijvenweg-Havenstraat, op het industrieterrein Verheulsweide in Doetinchem, wordt van de begroeiing ontdaan. Het bedrijf dat de rotonde had geadopteerd, had het groen te slecht onderhouden. 

Sinds enkele jaren kunnen bedrijven in Doetinchem rotondes adopteren. Ze moeten het binnenterrein met groen beplanten en onderhouden, en mogen in ruil daarvoor reclame maken op de rotonde. Eindverantwoordelijke is Buha BV, het verzelfstandigde onderdeel van de gemeente Doetinchem dat de openbare ruimte beheert.

Onkruid

,,Bij deze rotonde heeft Buha het contract met het bedrijf opgezegd, omdat er sprake was van achterstallig onderhoud’’, aldus een woordvoerster van de gemeente Doetinchem. ,,Er groeit onder meer veel onkruid.’’

Het groen wordt nu verwijderd. ,,In het voorjaar gaat Buha de rotonde zelf inrichten’’, aldus de woordvoerster.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stadse Fratsen: Schaaktafel
    PREMIUM
    Column

    Stadse Fratsen: Schaakta­fel

    Ze hebben ons laatst twee schaaktafels geschonken. Een ervan staat in de binnenstad bij de fontein. Ik was er nog niet geweest en om er wat gevoel bij te krijgen ben ik er net naar toe gefietst. Er werd niet geschaakt. Maar dat had ik ook niet verwacht. Wel zat een paar meter verderop een man op een stenen muurtje. Voorovergebogen ondersteunde hij zijn hoofd met zijn handen. Een houding die wij schakers goed kennen. Toen ik hem voorbij fietste en halt hield bij de schaaktafel, stond hij op. Misschien stoorde ik hem in zijn gedachten. Ik kwam eens op een plein bij een metrostation in Boedapest waar tafel aan tafel werd geschaakt. Gewoon in de buitenlucht en voor geld. Later was ik eens in een stad in Oekraïne en liep op een zondagmiddag nietsvermoedend het park in tegenover het hotel. Binnen drie minuten was ik verwikkeld in een spannende partij. In het park werd bank na bank geschaakt. Zelf heb ik ook een schaaktafel. Jaren geleden gekocht in een antiekzaak die veel van zijn handel uit het voormalige Oost-Europa haalde. Ik heb er nooit een partij op gespeeld. Hoeft ook niet. Een schaaktafel kan ook worden gebruikt om drankjes op te zetten. Of als onderzetter voor een bloemstuk. Ik zie dat de schaaktafel bij de fontein pas een kleine - maar niet heel grondige - schoonmaakbeurt heeft ondergaan. Waarschijnlijk een reiniging door een speelster van onze club die om de hoek van de tafel woont. Ze berichtte erover op Facebook. Eerst vertelde ze over mensen die de tafel hadden gebruikt om een patatje te eten. En afgelopen weekeinde is er een baby op verschoond. In beide gevallen begreep ik dat niet alles was opgeruimd. De niet heel grondige schoonmaakbeurt verraadt ergernis.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek