Volledig scherm
De begroeiing van de rotonde wordt weggehaald. © Menno Pols/DG

Doetinchemse rotonde kaal vanwege slecht onderhoud

DOETINCHEM - De rotonde op de kruising Bedrijvenweg-Havenstraat, op het industrieterrein Verheulsweide in Doetinchem, wordt van de begroeiing ontdaan. Het bedrijf dat de rotonde had geadopteerd, had het groen te slecht onderhouden. 

Sinds enkele jaren kunnen bedrijven in Doetinchem rotondes adopteren. Ze moeten het binnenterrein met groen beplanten en onderhouden, en mogen in ruil daarvoor reclame maken op de rotonde. Eindverantwoordelijke is Buha BV, het verzelfstandigde onderdeel van de gemeente Doetinchem dat de openbare ruimte beheert.

Onkruid

,,Bij deze rotonde heeft Buha het contract met het bedrijf opgezegd, omdat er sprake was van achterstallig onderhoud’’, aldus een woordvoerster van de gemeente Doetinchem. ,,Er groeit onder meer veel onkruid.’’

Het groen wordt nu verwijderd. ,,In het voorjaar gaat Buha de rotonde zelf inrichten’’, aldus de woordvoerster.

  1. Stadse Fratsen: Doorfietsen!
    Column

    Stadse Fratsen: Doorfietsen!

    Ik kan niet vaak genoeg in Elten zijn. Om het bordeel te bezoeken voor een reportage of voor een verblijf in ons huisje, aan het meer onder aan de berg. Deze middag rijd ik op de racefiets naar het dorp.  Op de terugweg heb ik de wind in de rug en tussen de grens en Beek zie ik een renner naderen. De man zit onderin de beugels. Als hij vlakbij is zie ik dat hij - ondanks de tegenwind - minstens zo hard gaat als ik. ,,Jelle!'', roep ik in het voorbijgaan. ,,Henny!'', hoor ik dertig meter verderop. Slechts kort twijfel ik. Doorfietsen! Jelle Nijdam won zes Touretappes. In het vorig decennium kwam hij naar Doetinchem, vanwege de liefde. Toevallig ken ik haar en daarom weet ik dat het kopen van een broek voor Jelle niet altijd eenvoudig is. Zijn bovenbenen zijn namelijk van een omvang waarop de meeste broeken niet zijn gemaakt. Toen ik vijftig werd, vijf jaar geleden, kwam Jelle met zijn vriendin op mijn feestje. Ik kreeg een cadeaubon: een clinic, oftewel een stukje fietsen met Jelle. De bon ligt nog altijd op de schoorsteenmantel. De gedachte aan die machtige bovenbenen weerhielden me ervan de bon te verzilveren.  Als ik thuis kom, maak ik melding van mijn tocht - inclusief parcours - op Twitter. Een collega reageert bijdehand. Ze heeft de wegen die ik volgde nageplozen: 'Volgende keer niet om maar over die heuveltjes'. Ze heeft gelijk. Ik fiets wel naar Elten. Maar de Elterberg beklim ik toch het liefst te voet, wandelend vanaf ons huisje.   Bij het passeren van Jelle was er een overdenking. Knijp ik in de remmen voor een kort gesprek? Maar wat als-ie begint over die tegoedbon en oppert een stukje met me op te rijden?  Doorfietsen! 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek